torsdag 21 januari 2021

Luckfärg, bänkskiva och beslag

Idag var vi på återbesök på Åraslöv snickeri. Vi skulle titta på bänkskiva, beslag och lådinsatser, och eftersom snickeriet bara ligger 20-25 minuters körtid hemifrån kändes det bra att kunna titta på plats. Jag vill gärna se saker framför mig innan jag bestämmer mig, och vår supertrevliga kontaktperson Anna-Lisa hade dukat upp massor med fina alternativ. 

Det bästa med hela besöket var att vi hittade en vacker grön färg, som vi absolut skulle kunna tänka oss att ha på luckorna: S2030-G70Y. Det är en varm och lite fylligare grön nyans, som påminner ganska mycket om färgen på vår gröna kökssoffa. Det är en sådan där färg som jag nog inte hade plockat ut på en färgkarta, och som inte riktigt ser ut som på den digitala bilden heller, men som känns klockren i verkligheten. Lärdom: Man behöver verkligen se färger uppmålade på riktigt.Vi kommer att välja bänkskivor i ek med hård kant, och för att skapa lite kontrast till de vita väggarna och de vita stommarna, så blir det med största sannolikhet en mörkare brun nyans på ytbehandlingen. På både skåp och luckor blir det knoppar i porslin och tenn, som var det alternativ maken och jag spontant enades om redan första gången vi var på besök på Åraslöv. Det är så fint med vitt porslin som kontrast mot en färgad lucka. 


En fördel med makens och min gemensamma beslutfattningsprocess i samband med renoveringar är att vi är ganska snabba och att vi inte velar så mycket. Vi vet när vi ser något vi båda gillar, och nu känner vi verkligen att vi närmar oss den vision som vi har haft ända från början. Definitivt besked behöver vi dock inte lämna förrän vecka 8. Kanske är visionen en helt annan då, hihi!

2 kommentarer:

  1. Exakt den nyansen hade vi på väggarna i vårt ljusa sydvända vardagsrum! Den blev lite för mycket för mig efter några år och jag valde istället en ljusare grågrön nyans med mer svärta. Som kökslucka i ert kök tror jag den kan fungera riktigt bra. Det är en juste lantlig färg. Men grönt är en lurig färg. Blir aldrig riktigt som man tänkt sig :-) Jag har gått igenom MÅNGA gröna färger i mitt liv. Vi människor uppfattar ju mest nyanser av just grönt så inte konstigt att det är så lurigt :-) Skall bli kul att se hur det kommer se ut med allt på plats!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, grön är verkligen både den bästa och den svåraste färgen. Har också testat mig fram mellan mängder av olika nyanser genom åren. Jag är ju "Fröken Grön" av en anledning, hihi! Att bara titta på ett litet färgprov är helt omöjligt. Har kommit på att jag skulle kunna köpa några provburkar och måla några av de gamla luckorna, för att se hur det blir i verkligheten.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!