fredag 15 januari 2021

Tulpanens dag

När det gäller att fira tulpanens dag är man ju inte direkt nödbedd. Fast själv firar jag ju egentligen tulpanens dag varje dag i januari och februari. Redan på lunchen idag pep jag iallafall ner till byns finaste lilla blomsteraffär för att unna mig en färsk bukett, som jag sen har suttit vid datorn och njutit av hela eftermiddagen. Där hade jag tur när jag tänkte. 


Floristflickorna i affären hade gjort jättefina färdiga buketter, så jag valde en sådan. Rosa, lila och vita tulpaner med blåbärsris, poppel (eukalyptus) och ljust vitrosa vaxblommor är ju en särdeles vacker kombination. Min runda fasetterade glasvas är fortfarande den ultimata vasen för rufsiga buketter. Det blir liksom ännu mer bukett, när man ser stjälkarna i vattnet genom glaset. Jag tror också att jag gillar den för att den påminner om en sådan där glasbubbla med rosor i vatten, som min farmor hade i finrummet. 


Den gröna pinnstolen har gästspelat i köket över julen, för jag kom på att den har den perfekta "julgröna" färgen. Fast nu åker den nog upp på vinden igen och ersätts av en ljusgrå kompis. Kanske får den komma ner när köket har blivit renoverat, för den passar nog bättre när väggarna i köket blir lite fräschare och inte så "gulvita" som de är idag. 


Nu övergår jag till fredagsmys, hurra! Hoppas ni får tillfälle att göra detsamma. 

2 kommentarer:

  1. Jag är verkligen glad över din bukett idag. Så fint placerad där på den gröna stolen. Tulpaner är tycker jag en vårens och ljusets blomma. Fint med glasvas också. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, stolen gör sig verkligen fint på bild. Dessvärre inte lika fint i köket som jag tänkte när jag köpte den...

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!