torsdag 14 januari 2021

Som bomull

Som boende i Skåne måste jag säga att det ändå är något visst med snö. Dagarna blir ljusare och hela världen lite vackrare. Idag sken dessutom solen, som en extra bonus. Jag drog på mig kängorna och pulsade runt i trädgården på lunchen. Det var rena rama ljusterapin, kan jag säga. Ljuvligt så det förslår.

När snön ligger kvar som bomull på buskar och träd blir det nästan lite sagostämning. Jag får Narnia-feeling och väntar bara på att faunen herr Tumnus ska komma skuttande bakom hörnet. 

I en driva nere vid bastustugan sitter den lille plåtkråkan bortglömd och översnöad. Tur att det inte är en riktig kråka iallafall, hihi!


När jag loggade ut från mitt hemmakontor och dagens sista Teams-möte, var bastun uppvärmd och klar. Ett tag tänkte jag att jag skulle våga mig på att göra en snöängel i födelsedagskostymen, men sen bangade jag. Idag räckte det minsann att ställa sig på trappan och vädra sig lite grann mellan varven. 


Och imorgon är det fredag. Tänk så snabbt det går att komma in i vardagslunken igen, och så länge det känns sedan man var ledig. Skönt på ett sätt, för jag längtar ju tills det står april-maj i kalendern. Läskigt på ett sätt, för det är ju dagarna som går som är livet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!