lördag 23 januari 2021

Vinterlördag

Vinterlördagarna (i synnerhet nu under pandemin) följer numera ett tydligt mönster. Först sovmorgon med minst 30 minuters ligga-kvar-i-sängen-och-dra-sig-tid. Bara kaffe till frukost för min del. Sedan promenad nedför backen för inköp av lördagsgodis och färskbakat surdegsbröd, följt av en lång smörgåslunch hemma med skidskytte på TV. Dagens godisval blev franska pastiller. Mycket fotogeniska, hihi!


Det blev visst extra mycket franskt den här helgen, för jag har ju en fransk tulpan i helgbuketten också. Den har inte slagit ut än, men den börjar öppna sig så smått. Färgen blir härlig!

Resterna av förra veckans helgbukett får bo i den fina bärnstensfärgade vasen i röda rummet. Det blev en riktig fin kombination mot träväggen. Om ni anar hur mycket spik vi drog ur den, när vi köpte huset 2008 (ni ser ju en del av hålen). Och då sitter det ändå rejält många spikar kvar. 


Fint helgbesök har vi också haft, i form av en liten gröngöling som sprätte runt i gräset vid uteplatsen och letade mask, nu här snön har smält bort. Jag vill tro att det är samma lille krabat som besökte oss förra året, för den vi hade här i omgångar då tyckte om att vara just där. Den röda tuppkamsfrisyren går verkligen inte av för hackor. 


Lite småplock här och där brukar det också bli på lördagar, och kanske en omgång tvätt eller så. Och hur märkligt det än låter, så är ett av mina lördagsnöjen att städa badrummet. Det är ju fortfarande husets finaste rum, och så går det alltid fort att få resultat. 


Undrar just om jag blir lika nällad på (skånska för "pigg på") att städa i köket, när det blir renoverat och fint där. Man kan ju alltid hoppas.

2 kommentarer:

 1. ;) Tänkte just det, innan du skrev det själv, undrar just om hon kommer att gilla att städa i köket när det blir nyrenoverat!
  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de säger ju att undrens tid inte är förbi ;-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!