söndag 24 januari 2021

Årstider

Som bloggare har man ju sina favoritfotovinklar. Platser som man vet gör sig bra på bild. Det roliga med det är att titta bakåt och hitta bilder från ungefär samma vy, fast från olika år och årstider. Portalen ner till bastustugan är en sådan vy. Ska vi kika på hur det har sett ut under året som gått? Förra årets första bild togs under vårvintern 2020, då 'Climbing Bonica'-rosen hade hållit sig mer eller mindre grön hela vintern igenom, och då forsythian hade börjat spricka ut i blom. 


På försommaren blommade snöbollsbusken (som är hög som ett träd) rejält, och mot slutet av blomningen började kronbladen gå över i en rosa nyans, som jag aldrig har upplevt förr. Åh, vad jag hoppas att det blir så i år också. Det vackraste jag sett. 


Senare på sommaren bjöd både 'Rosenholm' och 'Climbing Bonica' på rosa blomning, och grönskan runtomkring mognade och blev nästintill djungellik. 


Hösten 2020 bjöd på underbara brinnande färger. Den gula busken i förgrunden är en björkspirea.


Till jul fick portalen en ljusslinga, som jag faktiskt fortfarande har tänd. Hur länge kommer man undan med det? Januari ut får det nog bli, iallafall. 


Den första bilden från 2021 blev en bild med rejält mycket snö. Det måste ju dokumenteras, för det hör inte till vanligheterna i Skåne. Som ni ser håller sig inte 'Climbing Bonica' grön den här vintern. 


Nästa gång jag tar fram kameran här, så kanske forsythian blommar igen. Jag längtar redan dit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!