tisdag 16 februari 2021

Verandatak och våriga tulpaner

Igår kväll städade jag av rejält både i köket och i genomgångshallen på baksidan, för byggdammet låg verkligen i tjocka lager överallt. Eftersom vi ska slipa golvet bar vi inte tillbaka köksmöblerna, men jag ställde in ett litet avlastningsbord vid fönstret och en korg för återvinning, för det är ju ändå här vi är när vi gör iordning mat. Och så kunde jag ju inte låta bli att ställa en blomkruka i fönstret och smygpynta lite grann, hihi! (Den vita väggkontakten blev felmonterad och ska bytas mot en svart, om någon undrar om vi har ändrat färg.)

Även om köksprojektet är pausat en och en halv månad framåt, så har vi inte slut på arbetsuppgifter för våra duktiga hantverkare. Redan imorse påbörjades nästa uppdrag, som var att byta vårt ruttnande verandatak. Det gick i rasande fart kan jag säga, för när klockan var halv fyra var det redan klart. Nya vindskivor har vi också fått, och nu återstår bara för plåtslagaren att komma och lägga ny takplåt. Detta var ett projekt vi borde ha tagit tag i för länge sedan, så det är himla skönt att det är gjort nu.


På lunchen passade jag på att pipa iväg ner till byns finaste lilla blomsteraffär för att köpa en tidig helgbukett, eller en försenad alla hjärtans dag-bukett om man hellre vill se det så. Tulpaner i rött och rosa är ju ändå en himla ljuvlig kombination, och de små gröna videkissarna får mig att rysa av vårlängtan. 


Fast våren är fortfarande bara på drömstadiet, för imorgon kommer det visst mer snö. Konstigt nog känns det helt okej med vinter ett tag till. Nu har jag ändå ett knippe färgsprakande vår inne i stugan, och så har vi ju ett verandatak som håller vädergudarna stången. Jag gillar läget, helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!