onsdag 17 mars 2021

Kakelbeställning och källarskänk

Efter att ha haft kartor med kakelprover hemma en hel vecka, känner både maken och jag oss ganska säkra på vad vi vill ha. Det blir ett 15x15-kakel som heter "Ivory" från Golvabias Colour Basic-kollektion, och idag beställde jag det när jag lämnade tillbaka proverna. Det blir enkelt och neutralt och samtidigt fräscht och fint. Vi valde den blanka varianten, eftersom det blir en fin kontrast mot den matta pärlsponten och eftersom det faktiskt ser mer gammaldags ut. (Tack för bra input i kommentarsfältet, Pia!) Med tanke på att vi bara ska ha tre rader, så behöver vi bara köpa ett paket om 1,5 kvadratmeter. 

"Ivory" (342927) från Golvabia

I skåpbilen ligger det en gammal skänk, som jag fyndade på Marketplace igår, och som vi körde och hämtade redan igår kväll. Någon vettig bild på den har jag inte än, men måtten är perfekta för utrymmet under det gamla köksskåpet i källaren. Det är förvisso fint med bordet som står där nu, men väldigt opraktiskt i praktiken. Det drösslar nämligen ner kutterspån från taket, och så blir det som står både dammigt och täckt med spindelväv mellan varven. Och så där städat och stylat som det är på bilden är det i ärlighetens namn aldrig i verkligheten... Det blir toppen med luckor att stänga om grejerna. . 


I stort får nog detta bli ett projekt för helgen som kommer, men jag ska nog kanske börja plocka bort lite grejer redan ikväll, så att vi åtminstone kan bära in skänken. Utanför bild ligger det även en hög med trädgårdskläder, som både behöver tvättas och organiseras upp lite grann. Och så har vi en idé om att vi ska tömma i vedkällaren (som ligger på andra sidan väggen på bilden) och lägga in ett lager naturgrus på det stampade jordgolvet. Projekten tar visst aldrig slut när man bor i ett gammalt hus. Tur att man tycker det är kul att hålla på och greja.

3 kommentarer:

  1. Den plattan kommer nog se helt fantastisk ut med den gröna färgen! Skall bli kul att se hur det ser ut tillsammans. Du har ingen liten moodboard som du kan visa här på bloggen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag har tyvärr inte det. Jag kanske får göra en digital sådan.

      Radera
  2. Du gör det du vill! Det är din blogg! :-)
    Jag är bara glad att du delar!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!