torsdag 18 mars 2021

Nya vårtecken

Efter att ha suttit i fem olika Teamsmöten under dagen, så var det onekligen skönt att få ta av sig hörlurarna och vädra öronen utomhus en stund. Jag tog kameran och gick ett varv runt huset för att leta nya vårtecken. På baksidan hittade jag några knallblåa små irisar, som kikade upp mellan rankorna på murgrönan vid foten av äppelträdet. Jag hade glömt att jag pillade ner dem där förra våren, efter att ha haft dem inomhus i en kruka dessförinnan. En trevlig överraskning!

Vid päronträdet är snödropparna helt utslagna nu. Det finns en rejäl tuva på den andra sidan stammen också, men den fastnade inte på bild den här gången. Visste ni förresten att Gunnel Carlson har skrivit en bok om snödroppar? Den heter "Snödroppar - en galantofil kärlekshistoria" och är medförfattad av Elisabeth Svalin Gunnarsson. Snödroppar heter ju 'Galanthus nivalis' på latin, vilket förklarar det härliga adjektivet. 


Sedan i söndags står det en kruka penséer på verandatrappan. I mitten på mars känns det ju nästan lite sent, men vi har fortfarande rejält med minusgrader om nätterna, så jag har legat lite lågt med vårblommor. Fast penséer tål ju faktiskt ett par minusgrader, och så här nära huset blir det nog inte fullt så kallt. 


I gruset vid bordet på hörnan hittade jag en liten gullviva, som är på väg upp. Den har hittat hit alldeles av sig självt, men den är så välkommen. Är det inte lite tidigt med blomning i mars ändå? 


Ja, det var mitt varv runt huset. I luften var det riktigt råkallt, så i ärlighetens namn var det inte jätteskönt ute. Men att hitta så många vårtecken värmde ju lite extra. 

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!