tisdag 28 september 2021

Fortfarande nöjd

Nu har det gått tre och ett halvt år sedan vi renoverade vårt lilla badrum, och varje gång jag är här inne känner jag mig fortfarande så himla nöjd med hur det blev. Det känns fortfarande nytt, och det är fortfarande besynnerlig tillfredsställande att städa här inne. Det där sistnämnda beror med största sannolikhet att alla ytor är extremt lättstädade och att rummet verkligen är litet. Det är nästintill omöjligt att fotografera inifrån om man inte är akrobat och kan böja sig baklänges eller lägga sig som en kanelbulle på golvet, hihi!


Vi ångrar inga val som vi gjorde här inne, utan är glada över att vi gjorde det hyfsat enkelt och "okrusidulligt" med tidlöst vitt kakel på väggarna, schackrutigt golv i två gråa nyanser, en enkel glasskiva med duschstång in mot duschhörnan och lättbetongglas i fönsternischen. Allt är verkligen enkelt att hålla rent, och duschdraperiet går ju faktiskt att slänga in i tvättmaskinen, eller att byta till ett helt nytt för den delen.


Badrummets enda förvaring är ett pottskåp med ett gammalt franskt display-skåp ställt ovanpå. Det räcker gott och väl för sådant man vill ha nära till hands dagligdags, som kosmetika, hudvård, hårgrejer, tvättlappar och medicinlåda. Rena handdukar förvarar vi i ett skåp i tvättstugan och i golvskåpet nere i bastustugan. 


En bonus är golvvärmen, som man gärna vilar sina kalla fötter på. Ibland gör man sig små ärenden in hit just enkom för det. Jag ska nog gå och göra det nu, faktiskt. 

2 kommentarer:

  1. Hei, håller just på och funderar på vår duschhörna hemma och din verkar enkel och bra. Hur är stången fäst i glasskivan och är glasskivan ända ner till golvet? Syns inte på bilden. Hälsningar Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika! Glasväggen heter Noro Frost och kommer med inbyggd duschstång, som man sedan kan kapa i valfri längd. Duschväggen går dessutom att beställa i olika höjder. Vår väggskiva går ända ner till golvet, och sedan har snickaren lagt en genomskinlig silikonfog på både insidan och utsidan av glaset. Med hjälp av lutningen i golvet in mot golvbrunnen håller sig vattnet håller sig där det ska. Vi är jättenöjda med lösningen, och det är superenkelt att hålla rent. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!