söndag 27 februari 2022

Februaris sista söndag

Det har varit ännu en solig men kall dag i Skåne. När vi vaknade var det minusgrader, och när jag var ute i trädgården på eftermiddagen var det fortfarande is på vattenytorna i mina kopparbaljor. Bronsängeln var fastfrusen i vattnet, och när jag lyfte henne i vingarna följde isen med som ett stort lock. Det blev som en isskulptur på gräsmattan, så läckert! 


På förmiddagen hoppade vi in i skåpbilen och körde till Färlövs Prästgård för att hämta upp en stor tung träbänk, som vi köpte när vi tittade förbi där på vägen hem från Österlen igår. Vi gjorde ett försök att få in den i Renaulten, men den var lite för lång för det. Med skåpbil var det dock inga som helst problem, och det tar ju inte mer än 20 minuter att köra dit så det var inget större omak. Tidigare har bänken stått i prästgårdens trädgård, men nu får den stå nere vid vår badtunna. Grön patina är förvisso charmigt, men jag ska iallafall skura av underredet lite grann med linoljesåpa bara det blir lite varmare. 

Jag köpte även en liten keramikkanna från Sjöbo, som jag fick med mig hem redan igår. Den blev fin med några kvistar vaxblomma i och har fått flytta till köksbordet sedan bilden togs. Lite roligt att handtaget och hällpipen inte sitter på motsatta sidor, utan nästan bredvid varandra.

På eftermiddagen var jag ute i trädgården, där jag krattade nerblåst björkris och smågrejade med lite annat. Den trista gamla ljungen i stenurnan på framsidan fick stryka på foten för fyra krukor frodig och fin murgröna, som låg oplanterade under höstlöven i en pallkrage i köksträdgården. Bra vinterhärdighet får man ändå säga, för det var baske mig inte mycket jord i de där små plastkrukorna, och den jord som fanns var ganska genomfrusen. Jag fyllde upp med gammal adventsmossa mellan plantorna. Grön mossa är nästan ännu finare på våren än till jul. 


I vår får det bli en runda med högtryckstvätten, för den vita putsen på huset har blivit rejält grön och smutsig på flera ställen. (Titta bara på bilden här ovanför.) Men det får vänta, för än så länge är det ju faktiskt fortfarande vinter. Fast just den här helgen har det nog ändå känts som att man har fått vädra lungorna med vårluft. Så himla härligt! Nu lever man igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!