söndag 20 februari 2022

Hej hibiskus!

Jag fick med mig en hibiskus hem från Blomsterlandet i fredags. Ännu ett infall av krukväxthybris för Fröken Grön, som egentligen borde hålla sig till sådant som inte behöver fjäskas med. Klarar jag en sådan, tro? Har man otur kan den drabbas av spinn, när den byter miljö från plantskolans perfekta ljus och klimat till en kall och dragig stuga. Tja, om inte annat får jag väl se den som en bukett med snittblommor, som jag kan njuta av för stunden. För vacker som attan är den!

Det som gör mig lite hoppfull är en otroligt växtstark hibiskus som står i ett soligt fönster hemma hos min svärmor. Den har stått där i hur många år som helst och har nästan blivit som en liten buske. Och den blommar om och om och om igen. Vilken lycka!

Min planta är full av knopp, och bara sedan bilden togs igår har en av dem slagit ut i full blom. Jag vet att varje enskild blomma inte varar så länge, men om det går som det ska så kommer det ju förhoppningsvis fler. Om jag lyckas hålla liv i den till sommaren, så kan jag nog till och med ha den utomhus omplanterad i en större kruka. 


Så hej på dej, hibiskus. Nu håller vi tummarna för att du vill bo hos mig.  

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!