torsdag 12 maj 2022

Beatrix-paviljongen

Medan vi var i Keukenhof kom det en kort liten regnskur. Då passade vi på att titta in i Beatrix-paviljongen, som är en av tre större byggnader i parken. (Döpt efter exdrottning Beatrix, så klart.) Under våren 2022 pågår det en utställning med orkidéer och flamingoblommor där, och det var verkligen en utställning med extra allt från golv till tak. Blommor, blommor överallt. 

Det fanns hur många olika sorters orkidéer som helst att titta på, säkert nästan en av varje existerande sort, planterade en och en men namnskylt i krukor. Jag tyckte dock att det var roligare med de lite svulstigare och mer teatraliska arrangemangen, som till exempel ett konstgjort träd med en krona av orkidéer i glasflaskor. Som en större och mer påkostad version av mitt betydligt enklare arrangemang med hängande små glasflaskor och påskliljor från i påskas. Så fint med ljusgrönt!

Roligast av allt var inslaget med skyltdockor, som fanns utställda som blomsterdrottningar lite varstans i lokalen. Det var rena rama modevisningen, med inspiration från naturen och djurvärlden. En kjol med nätfickor att stoppa hela blomkrukor i hade man ju nästan kunnat tänka sig att ha på riktigt.

Är det här ormen i paradiset, tro?


Ett skatbo på huvudet skulle man ju också kunna tänka sig. Och klänningen till vänster kan vara något av det läckraste man har sett. Vem hade trott att palsternackor kunde vara så stylish, hihi!


En leopardkvinna. 


Ja, det fanns mycket läckert att titta på inomhus också. De övriga paviljongerna hann vi inte med den här gången, men man kan ju inte hinna allt på ett enda besök. Jag vet ärligt talat inte om min hjärna hade klarat fler intryck på en och samma dag, hihi!

2 kommentarer:

  1. Vilka intressanta bilder! Så mycket talang här i världen.

    SvaraRadera
  2. WoW så häftiga skyltdockor!!!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!