tisdag 14 juni 2022

Japansk lönn och mossigt gräs

Den japanska lönnen i buskaget bakom uteplatsen växer så det knakar, både på höjden och bredden. Kontrasten mellan de burgundröda löven och grönskan runt omkring är otroligt maffig just nu. Jag älskar den här vyn i gattet upp mellan buskaget och snöbollsbusken, mot den gamla bänken som står uppe på den övre delen av tomten. Här silar ljuset in genom trädkronorna på ett väldigt stämningsfullt sätt. 

I år känns det för övrigt som om vi har mer mossa än någonsin i gräsmattan. Om den åtminstone hade varit grön, men den är rejält gulbrun på flera ställen. Mer än vad jag kan minnas att den har varit så här tidigt på säsongen tidigare år. Vi behöver nog räfsa upp lite på ytan, så att gräset kommer igång bättre. Fast på det stora hela är jag inte en person som bryr mig det minsta om att sträva efter den perfekta gräsmattan. Tur det, för hos oss vore det nog ett hopplöst fall. Istället låtsas jag att jag har anlagt en japansk mossträdgård, hihi!

2 kommentarer:

  1. När han, Monty Don, var i Japan och japanerna låg på knä och ryckte upp gräset ur mossmattan. Visade det för min make som går och rycker mossan ur gräsmattan. Är nog bättre att bara luta sig tillbaka med en dagens och läsa en bok istället.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!