onsdag 17 augusti 2022

'Daisy Duke'

Häromveckan hängde jag ut mina eländiga dahlior i ett inlägg. Jag berättade om sniglarnas och tvestjärtarnas framfart och att jag mer eller mindre hade förlorat hoppet om att det skulle bli någon blomning överhuvudtaget. Nu kan jag meddela att åtminstone en av plantorna har bjudit heroiskt motstånd och verkligen kämpat för sitt liv: 'Daisy Duke'. Från nästan ingenting har hon gått till att bli uteplatsens absoluta drottning just nu. Respekt.


Färgen på blommorna är verkligen helt galen. Crazy, bonkers, bananas. Jag vet inte ens om jag kan sätta ord på den. Knallrosa är en underdrift, för kronbladen är nästintill neonfärgade. Ja, rentav självlysande. Ögonen dras till blommorna på långt håll, och att titta på dem är som att få en käftsmäll. Notera på den första bilden hur fint de auberginefärgade stjälkarna matchar den vinröda lönnen i bakgrunden. Precis som om kombinationen var planerad av trädgårdsägaren. Vi kan väl säga att det var så, hihi! 


Som vanligt blev jag nyfiken på namnet. Vem är Daisy Duke? Jo, hon är en fiktiv karaktär i en amerikansk TV-serie som heter "The Dukes of Hazzard", som gick i sju säsonger mellan 1979 och 1985. Så nu vet vi det. Vilken evinnerlig tur att Google finns, så att vi inte behöver ligga sömnlösa om nätterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!