måndag 29 augusti 2022

Regn, blommor och bets

Regnmätar-Kronblom i köksträdgården var helt överfull när vi vaknade idag. 30 millimeter regn eller mer har det alltså fallit inatt och under gårdagen, vilket ändå får sägas vara en ansenlig mängd. Trädgården sträcker förvisso lite extra på sig idag, men jag har tyvärr svårt att tro att allt vatten har hittat ner i jorden. Det känns inte speciellt blött när man borrar ner fingrarna i rabatterna, om man säger så. Och att vattna krukorna kommer jag nog inte undan med ikväll. 


I lördags hämtade jag en födelsedagsbukett nummer två på byns finaste lilla blomsteraffär. Så glassigt att bara glida in där och bli överraskad med blomster. Den här gången blev det dahlior, klematis, något som jag tror är rips och något som lät ungefär som "amimajus" när jag frågade vad det var och som jag tror är detsamma som slöjsilja. (Den sistnämnda kom dock inte med på bilden.)

När jag ändå betsade och vaxade knivlisten i förra veckan, så gav jag även den lilla fönsterbrädan ovanför diskbänken en omgång. Jag betsade den en gång redan förra året, men gillade inte resultatet och slipade bort det igen. Vi får väl se om den här varianten blir mer långvarig, eller om den också ryker om ett tag. Slutsats: Det är jättesvårt att hitta en brun bets som inte drar åt det röda hållet. Slutsats II: Ibland är det himla svårt att göra Fröken Grön nöjd. 


För övrigt kom det ett SMS idag med det härliga beskedet att min kör återupptar sina övningar på måndag i nästa vecka. Sweet! Mina stämband har verkligen längtat. Och säkert min man med, som har fått stå ut med mitt eviga gnolande hela sommaren, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!