lördag 17 juni 2023

Äntligen regn!

Vi vaknade tidigt igår morse av att det föll ett stilla regn utanför fönstret. Jag for ur sängen och ut på kökstrappan och fyllde näsborrarna av den ljuvliga doften av blöt trädgård. Nu varade det förvisso inte så länge, men tillräckligt för att man skulle börja bygga upp hopp. När maken kom hem från jobbet åkte vi till stan för att köpa skor (fast vi hittade inga) och äta sushi. Vi såg hur mörka moln tornade upp sig norröver. Inne i Kristianstad kom det inte en enda droppe, men väl hemma igen blev vi varse om att världens åskskur med tillhörande skyfall hade dragit över bygden. Trädgården hade fått nästan 9 millimeter regn. Så välkommet! Mindre välkommet var det att åskan hade slagit ner i ett ställverk och lämnade nästan hela kommunen utan ström i fem timmar, men det var det baske mig värt. (Därav blev det inget blogginlägg igår.)


På morgonen idag tassade jag rundor i den fortfarande regnblöta trädgården. Jag klippte av ett helt gäng pioner, som hängde med tunga blöta huvuden i rabatten. Det blev en maffig bukett att sätta i det celadongröna Gefle-kruset. Blommorna är nästan överblommade, så man får passa på att njuta medan det varar.


Idag ser det faktiskt ut att komma ännu mer regn, och det är ju extra bra nu när marken är blöt och mer mottaglig. Jag hoppas innerligt att det inte är försent. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!