tisdag 27 juni 2023

Regn, sniglar och ny pläd

Vädergudarna hörde äntligen bön. Redan sent igår kväll brakade ett åskoväder loss, och idag har det regnat till och från under hela dagen. "Nästan 24 millimeter," låter Kronblom hälsa från köksträdgården. (Han sommarjobbar som meteorolog.) Underbart! Jag nänns inte ens klaga över att flertalet av mina blommande rosor har regnat sönder.


Som på en given signal har sniglarna börjat krypa fram. Dem har jag nästan inte alls sett röken av innan i sommar, och jag började nästan hoppas att det inte fanns några överhuvudtaget. Jag misstog mig... 


Min sommarlovslediga make var på utflykt till Klippan idag och kom hem med en alldeles förträfflig överraskning: En ljuvlig ullpläd med vågmönster i en mild grön färg och naturvitt. Så himla fin! Och så passande att det "bara" är 18 grader idag, så att jag kan inviga den direkt. Jag är ju för övrigt en fryslort av rang och har inga som helst problem med att använda fårskinnstofflor och varma filtar alla tider på året. 


Jag har haft två intensiva och långa dagar på jobbet hittills den här veckan, och imorgon och övermorgon lär inte bli annorlunda. I min bransch är det så i slutet av varje termin, när man ska hinna slutföra allt och alla innan kursslut och ledighet. Ikväll blir det tidig sänggång, men först varvar jag ner med ett avsnitt av brittiska deckaren "Happy Valley" på SVT Play. Den är verkligen bra! Lyllos mig, som bara är på säsong 1. 

4 kommentarer:

  1. Lyckliga du som fick 24 millimeter!

    Vi fick 19 millimeter och är rätt nöjda, men samtidigt behöver vi minst 100 millimeter till.
    Men växterna blev iallafall "tvättade".
    Och ser bra mycket finare ut idag o har sträckt på sig.
    Måste säga att 25 kronor för perennerna på rea , det är verkligen REA.
    Här omkring börjar dom smygartat med 25% rabatt.
    Och ökar allteftersom tills det är 75% rabatt när bara "skräpet" är kvar.
    Jag köper aldrig växter på rea på grund av det.
    Snygg pläd din make gav dig.
    Läste väderprognosen på Danmark just nu och du får nog användning för den närmaste tiden.

    Hälsningar
    Britt



    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nog får man säga att 25 kronor är himla bra rea. Det gäller oavsett tidigare pris, så satsar man på perenner som är dyra till ordinarie pris så tjänar man ju verkligen in en bra slant. 🙂

      Radera
  2. Så mysigt det ser ut i ditt växthus och vilken fin filt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, jag tycker också att det är mysigt i mitt lilla växthus. Fast jag odlar mest mig själv där. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!