torsdag 1 juni 2023

Stilla regn och vit gräddton

Helt utan förvarning (eller så är det min väder-app som inte visar rätt) föll det plötsligt ett stilla regn sent på eftermiddagen idag. Inte så att det blev en genomvattning på något sätt, men tillräckligt mycket för att dammet iallafall skulle lägga sig lite grann. Och nu ikväll känns det riktigt fräscht ute. Det är nästan så att växterna sträcker lite grann på sig. 

Verandamålningen har fortskridit under dagen, då målare D har varit här och penslat på det första lagret linoljefärg i den rätta färgtonen. Det blir "Vit gräddton", som är en väldigt trevlig bruten vit nyans. Den blir helt rätt på vår veranda. Målare D berättade för övrigt att det var Fönsterrenoveringens dag i förrgår, och att de hade haft öppet hus på verkstan och låtit allmänheten komma och titta på målningen av just våra fönster. Kul! Själv var jag ju där och smygtittade redan för några veckor sedan. 


Ni märker kanske att jag är lat och inte orkar använda min riktiga kamera. Mobiltelefonteknologin är det förvisso inte något större fel på numera, men det blir ändå inte riktigt det där skärpedjupet i bilderna. Nåväl, nu påbörjar jag iallafall fem dagars ledighet. Jag har ett par små saker inbokade, men i övrigt känns det som eoner av oplanerad tid. Så lyxigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!