måndag 17 juli 2023

Starten på semestervecka tre

Imorse gav jag de röda vinbären en chans. Jag gled ut i trädgården i morgonrock och plockade en liten tallrik full med bär, som jag sedan strösslade över frukostfilen. De är fullt mogna nu och blir nog inte godare än så här, fast jag tycker fortfarande att de är lite för sura för min smak. Vackra på bärnstensgul miniassiett är de ju iallafall. Och säkert väldigt nyttiga. Jag ger dem en ny chans imorgon. Om jag balanaserar upp det sura med onyttig crunchy müsli blir det kanske riktigt gott, hihi!


Till lunch körde maken och jag till Kristianstad för att äta sushi under körsbärsträdet på Sumo Sushi. Ibland får man riktiga cravings efter sushi, och idag var det visst en sådan dag för oss båda. Jag älskar alla sorter och tog en färdigkomponerad dagens 10-bitar med misosoppa. Fast varför alla trendiga sushiställen envisas med att spritsa majonnäs över sushin begriper jag inte. Den hör inte hemma där. 


När vi kom hem gick jag in på Byggfabrikens webshop och klickade hem några provburkar grön och grå linoljefärg från Ottossons, som jag är lite nyfiken på att testa ute på glasverandan. Samtliga nyanser går att göra ljusare, och jag har redan en burk titan-zinkvit linoljefärg som jag kan laborera med. Det blir kul. Linoljefärg är ju dessutom väldigt pigmentrik, så hur den ter sig i olika ljus vet man inte förrän efteråt. Bra att provmåla, alltså. 


På eftermiddagen spontanköpte jag en oanvänd klänning (kinesisk postorder) på Marketplace för en ringa penning. Den såg lite kul ut och fanns att hämta här hemma i byn, så jag tänkte att det kunde vara värt att chansa lite. Den passar faktiskt helt OK, men hade nog suttit ännu bättre om jag vägt något kilo mindre. Jag får väl köpa mig ett par rejäla Spanx-trosor, hihi!


Framåt kvällen drog det in mörka moln över himlen. Jag tog ett varv i trädgården med kameran, för ljuset var helt fantastiskt. Det mullrade rejält i bakgrunden, och när himlen öppnade sig och regnet började ösa ner fick jag bråttom att ta mig inomhus igen. 


Imorgon kör jag till Skummeslöv (söder om Mellbystrand) över dagen för den årliga återträffen med mina gamla aupair-kompisar från året i Seattle 1990-91. Det är smått otroligt att vi fortfarande håller kontakten mer än tre decennier senare, men vi har verkligen varit tajta genom hela vuxenlivet. Kanske jag till och med får tillfälle att doppa tårna i havet. 

2 kommentarer:

  1. Även om du inte doppar tårna så kan du ju alltid sitta på bryggan o dingla med benen o se molnen leka "tafatt" med varandra.
    Det är oerhört rogivande ihop med vågorna som rullar in.
    Vi bor nära så vi är där ofta.
    Hoppas du får en trevlig dag med dina vänner.

    Hälsningar
    Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Britt! Det blev en väldigt trevlig dag. 💚

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!