onsdag 19 juli 2023

En småseg mellandag på Solhäll

Hej från Solhäll! Här har vi något av en mellandag idag, eftersom både maken och jag är lite småsega efter en gårdag full av utflykter och fina möten med vänner på varsitt håll. Det är kallare ute än på länge, vilket passar sinnelaget bra. Det får bli en oplanerad dag, då vi mest skrotar runt hemma och tar det lugnt. 

Jag började morgonen med att plocka in en ny bukett att sätta på köksbordet. Som vanligt gled jag runt i morgonrock och passade på att smågreja lite i trädgården. Luktärter och lavendel i kombination bildar onekligen en rejäl doftbomb. Ljuvligt! 


Min nya upptäckt för sommaren är att ölandstok passar utmärkt som "grönska" i småbuketter. Kvistarna står länge också, så man kan återanvända dem i nästa bukett. 


12:49 kom brevbäraren med provburkarna som jag hade beställt från Byggfabriken. Det var raskt marscherat får jag säga, för jag beställde dem i måndags. 12:57 hade jag redan provmålat med alla fyra på pärlsponten ute på glasverandan. Jag ska låta det torka ordentligt innan jag kommer med ett utlåtande, men jag tror att jag vet vartåt det lutar. 


Gårdagens besök på västkusten blev mycket trevligt. Utöver god lunch och härligt häng hemma hos min ena väninna i Skummeslövsstrand hann vi med en loppistur och ett besök på en outlet i Båstad. Jag investerade i ett par somriga sneakers för 199 kronor och 50 öre. Undra hur länge de håller sig så rena och fina på en lortgris som jag, hihi!


Jag hade med mig Nozeco Peach Bellini, som verkligen är ett supergott mousserande alternativ från Systembolagets alkoholfria hylla. Läskande, inte för sött och inte för surt. Dricks med mycket is. Slurp! 


Senare i eftermiddag drar vi nog igång bastun, men dessförinnan ska jag nog faktiskt ta mig en liten middagslur. Det är märkligt så trött man blir av sociala aktiviteter nuförtiden. Det måste vara ett ålderstecken...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!