onsdag 11 oktober 2023

Pippi på skåp

När jag går på loppis sneglar jag alltid på skåp av allehanda slag och fantiserar om vad jag skulle kunna ha dem till och var i huset jag skulle kunna sätta dem. Ju äldre och skruttigare skåp, desto bättre. Som det coola sekretärliknande väggskåpet på bilden här nedan, som jag sprang på på en av byns lokala loppisar tidigare i år. Jag var till och med tvungen att ta en bild och skicka hem till maken med en desperat vädjan. "Skulle man inte kunna ha det någonstans i källaren?" Fast sen kom jag på att vi redan har TRE olika golvskåp och TVÅ väggskåp där nere. Och så några öppna hyllor och hyllplan på det. Suck... Hoppas det hamnade hos någon annan, som också såg dess potential. 


Tre av mina ständiga sökord på Marketplace och Blocket är allmogeskåp, vitrinskåp och väggskåp. Inte för att vi har plats för några nya direkt, men jag överväger alltid möjligheten att byta ut ett redan befintligt skåp mot ett annat. Som det gråa serveringsskåpet i gröna rummet, till exempel. Fast då får det vara något riktigt bra, för jag gillar verkligen det där skåpet, som vi fick av snälla grannar när vi hade huset som sommarstuga och verkligen behövde saker att fylla upp med. (Det behöver vi sannerligen inte nu, hihi!) 


I gröna rummet har vi dessutom två mindre väggvitrinskåp, som jag egentligen inte heller är så sugen på att bli av med. Det största av de två är ett gammalt köksskåp, som jag har målat om och försett med glas i rutorna istället för det sunkiga gamla hönsnätet som satt där tidigare. En gång i tiden har skåpet suttit som köksinredning i ett annat gammalt hus här i byn, och vi ropade in det på en dödsboauktion för åtta år sedan. Storleksmässigt är det egentligen helt idealiskt för vårt lilla hus. Här får man nämligen tänka lågt, grunt, smalt och litet, om inte möblerna ska ta över helt. 


Det andra vitrinskåpet i gröna rummet hänger ovanför den stora kistan. Skåpet och kistan ser ju nästan ut som om de är gjorda för varandra, och med tanke på att det inte skulle gå att fälla upp kistlocket om skåpet var större, så känns det inte läge att byta. I så fall åker kistan också ut, och då ryker mängder av värdefullt förvaringsutrymme. 


Jag har faktiskt hittat en plats där vi skulle kunna klämma in ett till, och det är i hallen på insidan av glasverandan. Där har vi böcker på lösa hyllplan idag, men det blir mest dammigt som det är nu. Vore inte det en superbra plats för ett litet vägghängt allmogeskåp med målade dörrar, så säg? Jag var faktiskt så nära att köpa ett på Marketplace häromdagen, men det visade sig vara någon centimeter för brett. Tur eller otur?


Hur många skåp kan man ha i ett skevt litet hus, egentligen? Många! Husets ytterväggar är så himla dåligt isolerade, så det måste ju bara vara bra att vi täcker väggytorna med skåp. Ordet värmeskåp fick plötsligt en helt ny innebörd, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!