fredag 22 december 2023

Da'n före da'n före doppareda'n

"Glesbygd" ligger i utkanten av stormen Pia, men nog har det varit rejält blåsigt i natt, och när vi vaknade hade det kommit lite pudersnö. Härligt ändå. Man vill ju ha en vit jul, fast det mesta har dock töat bort under dagen. Törs man hoppas på mer?


Jag åt pepparkakor och drack kaffe i sängen till frukost, samtidigt som jag tittade på det första avsnittet av dokumentärserien "Karin och Carl Larsson" på SVT Play. Jättefin! Sen körde vi till Hässleholm och storhandlade på förmiddagen. Det var rea på alla julsaker, så jag passade på att köpa en ny ljusslinga till den lilla granen framför huset. Det blev alldeles lagom många lampor, och skenet är varmt och fint. LED-haren från Clas Ohlson tog jag bort, för den var faktiskt inte så fin när den lyste.


I urnan på stenpelaren har jag stoppat ner lite överblivet granris. Kvistarna ligger lösa, och kanterna på urnan är ganska låga, så jag är förvånad över att de inte har blåst bort. Jag har lovat min mamma att ta bort pelaren nu när verandan är så renoverad och fin, men än har det inte blivit av, hihi! Man får ha en plan för var man ska ställa den när man väl har lyft upp den, för man lyfter den inte i onödan om man säger så. 

Under eftermiddagen har vi mest slappat och småpysslat. Jag har plockat bort lite skräp på bordet ute i smatten, som alltid tenderar att bli en station för grejer som är på väg någon annanstans. 

Den lilla gråa hyllan har fått ett gäng tomtar från min barndom, lite granris på toppen och några bokstäver som bildar ordet "JUL". Dem hittade jag i pysselrummet härförleden och målade om dem med linoljefärg i nyansen bränd umbra. Och jo då, det är en plastgran som står i Eklaholm-krukan. Man tager vad man haver.


Den gröna senapsburken är påfylld med en ny omgång värmeljus, och gårdagens vinflaska får tjäna som "kropp" till min fina flaskdocka. Henne hittade jag på antikmarknaden i Linderöd i januari, och jag tycker att hon är så himla charmig. Visst är hon lite julig i fin röd klänning och förkläde?


Framåt sen eftermiddag blev det så härligt sken ute. Man vill ju tro att det är dagsljuset som återvänder. 

Imorgon steker vi julköttbullar, kokar revbenspjäll och griljerar världens minsta skinka. Ikväll jular vi till det med tacosallad, hihi! Det är ju ändå fredag, och varför ändra på ett vinnande koncept.

6 kommentarer:

  1. God Jul till dig och din härliga blogg!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. God jul, Eva-Mari! Och tack för att du läser. 💚

      Radera
  2. Joyeux Noël ⛄🎅🏻

    SvaraRadera
  3. God jul till dig och tack för alla trevliga inlägg och bilder. Jag läser dagligen och blir så glad och uppiggad av livet i ”glesbygd” /L8

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!