onsdag 20 mars 2024

Blombukett och vårdagjämning

Jag köpte egentligen en fin helgbukett redan i fredags, men den gav jag sedan bort under lördagen till någon som behövde den bättre än jag. Därför fick det bli ett nytt besök på byns finaste lilla blomsteraffär redan i början på veckan. Jag minns inte ens om det var igår eller i måndags (jag lider uppenbarligen av guldfiskhjärna just nu), men resultatet blev iallafall ljuvligt. Fast det blir det ju alltid.


Det blev prärieklocka med krusiga kronblad, blå tistel, aprikosfärgad ranunkel och ljusrosa "tuggummikulor", och så en massa småbladigt grönt och ett gäng spretiga kvistar. Jag kanske är den enda som lägger lika mycket pengar på utfyllnaden som på snittblommorna, hihi! Fast för mig är det ju det där spretiga och rufsiga som gör hela buketten. 


För övrigt är det vårdagjämning idag. Ja, den inföll visst redan 04:06 imorse, men då var man ju inte direkt vaken och kunde fira. Men nu kan vi definitivt vinka adjö till vintern och hälsa våren välkommen, iallafall astronomiskt sett. Och imorgon sker årets första tömning av trädgårdstunnan, vilket också är ett säkert vårtecken. Jag har naturligtvis sett till att den är proppfull av granris och annat vintrigt mög. Förhoppningsvis kan jag börja fylla den igen redan till helgen. 

2 kommentarer:

  1. Komponerar du dina fina buketter själv eller är det blomsterpersonalen som gör det? De är alltid ljuvliga i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag pekar ut vad jag vill ha, som i en godisaffär. Och ibland plockar förträffliga floristfröken F fram andra godsaker ur sina gömmor, som hon vet att jag kommer att gilla. Sen brukar jag låta henne binda ihop allt. 🌿

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!