fredag 19 april 2024

Höjden av fredagslycka

Tänk om man fick resa 30 år bakåt i tid och träffa sitt 22-åriga jag en fredagkväll. Var hade man hamnat då? Jag är nästan helt säker på att det skulle vara på den irländska puben The Dubliner i centrala Malmö, för där hängde vi mest hela tiden på 90-talet. Vad skulle jag säga till mig själv om hur livet blev? 

"Hej, min vän. Om 30 år kommer höjden av fredagslycka för dig vara att stanna hemma i mysbrallor och städa badrummet. Bara så att du vet."

"Tack för att du är en klok ung tjej, som inte har börjat röka. Det kommer du inte göra sen heller. Fast anti-rynkkräm i badrumsskåpet kommer du ändå att ha."


Nu är det 2024 och det luktar doftar rent och gott i hela badrummet. Handdukarna är nytvättade och rynkkrämerna är ordnade på fin rad. Jag kan faktiskt nästan inte tänka mig ett skönare sätt att tillbringa en fredagkväll. Vilken evinnerlig tur att man inte är 22 längre. 

3 kommentarer:

 1. Hahahaha.... I dom tankarna var maken o jag för några år sedan när vi cyklade in till stan en fredagskväll o hade med oss en påse gammalt bröd till ankorna i parken.
  Där satt vi på en bänk o matade dom o tyckte att livet var toppen o kunde inte bli bättre.
  Det var då det slog oss att "tänk om någon hade sagt detta till oss när vi var i 20-års åldern"
  Vi hade ju skrattat oss halvt fördärvade o bara sagt "det var det dummaste vi hört".
  Men, man ändrar sig verkligen med tiden o njuter av lugn o ro istället för att fara runt som en galning o hitta på allt möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på ett sätt är det onekligen skönt att bli äldre. 😊

   Radera
 2. Oh gillar verkligen handdukarna, vart har du köpt dem?

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!