onsdag 17 april 2024

Nyckfull vår och rostiga plåtblommor

Igår snöade det i Karlskrona enligt en säker källa, och idag fick vi skrapa rutorna på bilen här i "Glesbygd". Tänk att våren alltid ska vara så himla nyckfull, innan den väl är här för att stanna på riktigt. Svårast är det att veta vad man ska ha på sig för kläder så här i mellanperioden. Det brukar heta att man ska svettas in sommaren och frysa in vintern, men jag väljer att vända på steken. Vinterjackan har jag hängt undan helt, och alldeles nyss gled jag över den kallvåta gräsmattan i badtofflor för att dra ut trädgårdstunnan till tomtgränsen. Här vågar vi vägra vinter, om än med en och annan svordom i släptåg.


Förrförra veckans helgbukett åkte också i tunnan, när jag ändå höll på. Den höll länge, men ännu mer långlivade är mina nya blommor i rostig plåt från Wikholm. Jag gillar den här typen av trädgårdsprydnader, som är lagom iögonfallande och som man kan flytta runt lite efter behag. 


Något avsnitt av "Trädgårdsmästarna" blir det visst inte ikväll, eftersom de visar fotboll på den kanalen ikväll. Hmm, mina cirklar blir rubbade... Tur i oturen att jag fick ett nytt nummer av "Allt om trädgård" igår, som jag kan ägna mig åt istället. 

1 kommentar:

  1. Hade också riktat in mig på Trädgårdsmästarna - tänk att sport alltid skall ha företräde. Är lite trött på det.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!