måndag 29 april 2024

Stopp på handelsträdgård

En viss rastlöshet infann sig onekligen på jobbet idag. Nu när vårvärmen äntligen har gjort entré vill man ju helst vara utomhus. Och helst av allt vill man ju vara hemma och greja i sin trädgård. Skönt iallafall att man kan ta en kvällsrunda när man kommer hem. Jag kör förbi en liten säsongshandelsträdgård längs min jobbväg varje dag, och på hemvägen i eftermiddag gjorde jag årets första stopp där. 

Mitt primära mål var att köpa några tomatplantor, och det gjorde jag också. Det fanns en tid då även jag sådde egna, men jag gillar ju inte riktigt att klydda (skånska för krångla) med frösådder, och så vill jag inte ha så många plantor att  sköta i växthuset. Då är det bättre att köpa färdiga plantor så att man dessutom får lite olika sorter. I år blir det bland annat 'Sungold', 'Tiny Tim' och 'Yellow Pear', och så någon sort till som jag redan har glömt vad det är.  Jag köpte ett par paprikaplantor också, och jätteverbena och nejlikrot. 

Nejlikrot är ju en absolute favorite of mine. Den har ju varit något av en trendblomma de senaste åren, och man kan verkligen förstå varför. 'Scarlet Tempest' stod det på etiketten på de här, men det tror jag inte att det är, för jag vill minnas att den är mer mörkorange. Jag tycker inte riktigt att den liknar 'Mai Tai' heller. Någon som vet vilken sort det är? Fina är de iallafall. 


Jag har varken planteringsjord eller gödsel hemma, så någon plantering har det inte blivit ikväll. Imorgon kväll lär det inte heller bli av, för då ska min kör vara med och sjunga in våren vid valborgsmässobrasan nere vid ån här i byn. Men på onsdag blir det garanterat trädgårdspyssel för hela slanten. Hurra, vad härligt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!