söndag 21 juli 2024

Antikmarknad och antikaffär

Att besöka Degeberga antikmarknad har blivit något av en semestertradition för maken och mig. Där finns det alltid mängder av handlare samlade på ett och samma ställe, och det är väldigt roligt att gå runt och bara titta. Med tanke på värmeböljan körde vi dit redan vid 9 på morgonen, men det var varmt som tusan ändå. Jag letade efter ett väggskåp i allmogestil till hallen innan för verandan, men hittade inget. Däremot hittade jag ett grönmålat allmogeskrin med skjutlock från 1813. En fin låda tackar man ju aldrig nej till. 


Först tänkte jag att skrinet kunde passa bra som låda för kryddor vid spisen, men då skulle jag behöva ta av det fina locket. Det får nog bli en förvaringslåda för kronljus och tändsticksaskar istället. 


På vägen hem stannade vi till på Prästgårdens antik i Färlöv. Det är en av de mysigaste små antikaffärerna jag vet, och Ing-Marie som har butiken är alltid så himla trevlig. Priserna är väldigt rimliga, och jag kommer nästan alltid härifrån med något fint. Idag hittade jag ett snäckformat fågelbad med ljuvlig mossig patina, som får stå i grottan bakom snäckdammen. Jag har lagt dit en silverkula, som får agera pärla. Nu har vi alltså TVÅ snäckdammar, hihi! 


Efter lunch imorgon ska det komma in lite regn igen, och det ska faktiskt bli riktigt skönt. Man blir ju helt trög i skallen när det är varmt. Trögare än vanligt faktiskt, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!