fredag 16 augusti 2024

Torsdagslycka och fredagskänsla

Höjden av torsdagslycka är att få en försenad födelsedagsbukett från sin snälla granne. Fråga mig, för det är precis vad som hände mig igår kväll. Oj, så mycket ljuvligt i denna bukett. Allt odlat av henne själv. Ja, ni förstår ju också varför jag har lagt ner det där med egensådd för länge sedan, när jag har ett fullblodsproffs på så nära håll. Rosenskärorna i mina pallkragar kommer från samma källa. Tusen tack, J! Du är fantastisk. 


Mindre fantastiskt var det att inse hur sjabbiga gardinerna i köket hade blivit. I synnerhet kappan som hänger i det lilla fönstret snett bredvid spisen. Dammig och flottig till max, och så lite spindelväv på det. När blev de tvättade sist? Har de ens blivit tvättade sedan jag satte upp dem?  Usch och fy...  Jag törs inte tänka på det. Nu har de iallafall åkt rakt ner i tvättmaskinen. 


Nu väntar en helt oplanerad helg runt hörnet. Så himla skönt det ska bli. Fredagskänslan är total. Det har förvisso bara gått två veckor sedan vi hade semester, men det känns som en hel evighet sedan. Jag vill nog mest bara gå hemma och pyssla tror jag, men vi får se vad som händer.

2 kommentarer:

  1. Det var en riktigt vacker bukett. Här är en till som inte tvättat köksgardinen. Det är en värdslig sak som Karlsson på taket skulle sagt. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!