tisdag 3 september 2024

Pensel och sekatör

Det har varit en ljuvlig kväll i "Glesbygd". Jag åt en snabb macka till middag, och sedan drog jag på mig lite mer oömma kläder och traskade ut. Sovrumsfönstret fick ett nytt lager linoljefärg (andra rundan går alltid snabbare), och sen tog jag sekatören i näven och tog en sväng i trädgården. Jag får erkänna att jag har slarvat en hel del med att hålla efter alla sommarblommor de senaste veckorna. Speciellt dahlior och rosenskäror var i stort behov av ansning. Nu är de friserade och fina och orkar nog hänga med ett tag till. 


Till min förvåning såg jag att det hade kommit nya blommor på 'Rosenholm'-rosen. Förvisso bara på en enda gren, men det var ändå en glad överraskning. Rosen blommade egentligen över för nästan en månad sedan, och den har aldrig remonterat så lång tid efteråt förut. Törs man hålla tummarna för att det kommer fler blommor?


Skönt med lite utomhustid, när man har suttit inomhus hela dagen. Nu hoppar jag i nattsärken och stänger butiken för idag. Imorgon ska det visst bli 26 grader varmt, så det kanske kan bli lite kvällstid i trädgården då också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!