söndag 27 oktober 2024

Ett nytt trevligt loppisställe

I förra helgens nummer av "Leva&Bo" fanns det med ett jättehärligt julreportage från en gård inte alls långt härifrån. I texten nämndes det att husets ägarinna Alexandra driver en liten gårdsloppis sedan något år tillbaka. Hur kan jag ha missat det? Vi kör ju förbi gården varje gång vi åker till Hässleholm. Jag surfade in på butikens Instagramkonto @kartochcirkulart och såg att det var öppet två timmar under gårdagen, så jag tog mig en liten sväng dit. 


Det visade sig vara en jättehärlig liten butik med fint kurerat innehåll helt i min smak. Inte var det speciellt dyrt heller. Jag shoppade både det ena och det andra och kom hem med en korg full av finsaker. Innan jag tog in det hemma, passade jag på att rada upp allt på trädgårdsbordet för fotografering. Dagsljus är alltid det bästa fotoljuset, och så var ju den höstglödande spireabusken en helt oemotståndlig back drop


Jag har sneglat efter vackra gamla rödvita tallrikar ända sedan förra julen, och nu hittade jag två assietter i serien 'Fasan' från Old Gustavsberg. Jag tänker att de kan bli fina att ha i tallrikshyllan i gröna rummet till jul. Hittar jag fler kanske vi till och med kan ha dem som silltallrikar på julafton. 


Sex små assietter i design av formgivaren Arthur Percy för Gefle stod det ju bokstavligt talat mitt namn på. Celadongrön kallas färgen, vill jag minnas. Jag har kikat på den här sorten tidigare, men har tyckt att de var lite för dyra för "att bara ha". Användningsområdet är ju i ärlighetens namn ganska begränsad, och loppisfyndade småfat har jag redan mängder av hemma. Dessa hade dock en sammanlagd prislapp på 125 kronor, så det kändes verkligen som läge att slå till och åka hem och sortera bort något annat. 


Korgen med målade blommor tänker jag kan bli jättefin att ha julstjärnor eller granris i till jul. Och se där, en låda till. Med skjutlock, dessutom. Den fick sig en rejäl omgång med linoljesåpa och skurborste efter fotograferingen, och nu är den så fin så fin. Lådor för förvaring kan man helt enkelt inte ha för många av. Vi får väl se vad jag stoppar i den här. 


Vi äter periodvis mycket brieost och andra dessertostar, så en fin ostkniv med stenskaft kändes som ett bra fynd. Den blir trevlig att duka med på ostbrickan framöver.


Härligt med ett nytt trevligt loppisställe. Jag ser redan fram emot att återvända närmare advent, när Alexandra har plockat fram julpyntet. 

1 kommentar:

  1. Vilka loppisfynd du halkade in på. Så kul att ha fina assietter att duka upp med vid olika tillfällen. Gillar dom röda Fasan som påminner om Fenix som jag har en såskanna i. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!