onsdag 23 oktober 2024

Höst

För två helger sen började jag plocka in grejer i ladan, men jag blev långt ifrån färdig. En del saker tog sig bara halvvägs dit, som till exempel mitt gamla planteringsbord och en grön trädgårdsstol. Nu har de tillfälligt hamnat som en liten installation nedanför smatten, i väntan på sin slutdestination för vintern. Den stora murgrönan i korgen är fortfarande frodig och fin. Den ska få bo inne i huset snart, men jag får nog gå igenom den ordentligt och pilla bort gråsuggor och tvestjärtar först...


Hösten har ju varit lång och vacker, så jag känner inte direkt någon stress över att det är mycket kvar att göra inför vintern. Fast jag brukar å andra sidan inte göra så himla mycket mer än att plocka in det mest nödvändiga. Lövkrattning kan man lägga tid på om man vill, men man kan också vänta tills det dyker upp någon trevlig höststorm runt hörnet som gör jobbet åt en. Swish, så har alla löv blåst in under buskar och i rabatter.(Eller över till grannen, hihi!)


Mitt lilla loppisbord står kvar på trappavsatsen på baksidan. Jag tänker att det kan få stå kvar där ett tag till, iallafall så länge vädret tillåter. 


Ikväll håller jag mig vaken för att se "Trädgårdsmästarna" på Sjuan, men sen hoppar jag i säng omedelbart och bums. Ögonblicket när jag får krypa ner under täcket och kura är den bästa stunden på hela dagen. Den längtar jag nästan efter från sekunden jag vaknar på morgonen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!