tisdag 22 oktober 2024

22 oktober x 10

När bloggtorkan tar överhand brukar jag göra ett 10-årssvep bakåt i tid här på bloggen. Ikväll är det helt klart dags för ett sådant. Ska vi ta oss en titt på den 22 oktober det senaste decenniet?

När jag bloggade den 22 oktober 2023 hade vi just tänt höstens första brasa i gröna rummet. I år tändes höstens första brasa redan för ett par veckor sedan. Eldning sker dock väldigt oregelbundet här hemma. Vi gör det mest för mysfaktorn, men det blir onekligen varmt och gott i stugan, så i vinter ska vi nog göra det oftare. Kanske redan ikväll?


Den 22 oktober 2022 blev det inget blogginlägg, för då var jag i London. Storstadsresor är definitivt min grej. Kanske snart dags för en ny sådan?


Den 22 oktober 2021 shoppade jag adventspynt på Jysk i Hässleholm. Jag hade lediga fredagar på den tiden. Det var himla lyxigt. Kanske dags att gå ner i tjänst igen?


Den 22 oktober 2020 visade jag före- och efterbilder från det som en gång var moraset längst ner i vår trädgård. På grund av (eller kanske snarare tack vare) pandemin hade vi tillbringat hela semestern det året hemma, grävandes mellan bastustugan och växthuset. För den som är nyfiken finns hela förvandlingen dokumenterad HÄR. Kanske snart dags att ta tag i biten som återstår också?


Den 22 oktober 2019 förundrades jag över Ester Blenda Nordström, som jag precis hade läst en biografi om. Jag älskar biografier. Kanske snart dags att läsa en ny?


Den 22 oktober 2018 roade jag mig med att göra ett stilleben av diverse loppisskrot nere i köksträdgården. Kanske dags att göra ett nytt sådant?


Den 22 oktober 2017 gjorde jag ett bildsvep över sommarens alla loppisfynd. Många bilder blev det... Fast till mitt försvar kan jag säga att jag har gjort mig av med nästan hälften av grejerna.  Kanske dags att göra ett loppissvep över sommaren 2024? 


Den 22 oktober 2016 var det visst också loppisvisning på bloggen. (Det är ju ofta det, hrmmm...) Äggkoppar var fyndet för dagen. Dem har jag faktiskt också gjort mig av med. Kanske är det dags att hitta nya?


Den 22 oktober 2015 hade jag höstpiffat lite (med betoning på lite) på verandatrappan. Kanske är det dags att fixa till lite där i år också?


Den 22 oktober 2014 mumsade jag årets första skumtomte. Kanske det börjar bli dags att införskaffa årets första påse?


Tio år går fort, men när jag tittar tillbaka på bilderna så känns många saker faktiskt väldigt länge sedan. Kanske blir det ett sådant här inlägg om tio år igen? Kanske inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!