Vid två separata tillfällen under de senaste veckorna har jag förärats två vita orkidéer, var och en med två ståtliga stänglar. Jag har gått och grunnat på om jag skulle kunna gräva fram något ur mina gömmor här hemma att stoppa ner båda krukorna i, men jag har inte hittat något bra. Så igår klev jag innanför dörrarna på byns finaste lilla blomsteraffär och hittade precis vad jag letade efter: En rejält stor och bred kruka med hyfsat låga kanter från Wikholm Form. Som en klyftkruka i modern tappning. Vad ska man kalla nyansen? Cappuccino?
Krukan passade verkligen helt perfekt för ändamålet. Jag lät orkidéerna stå kvar i sina plastkrukor, och båda fick plats utan problem. Jag fyllde ut tomrummen i porslinskrukan med lite gammal oasis som jag hittade i källaren, och sen dolde jag allt med ett lager grön mossa. Den plockade jag direkt från vår gräsmatta, hihi!
Resultatet blev verkligen maffigt. Jag har satt in hela härligheten mitt på matbordet i gröna rummet, men där trängs den för tillfället med makens rättningsarbete, så det får jag visa bild på en annan dag.
Idag har jag firat min far på fars dag med restaurangbesök i Karlskrona. Vi kom fram till att vi har besökt samma restaurang och ätit samma sak från deras meny i 40 år, hihi! Men det är ju himla dumt att ändra på ett vinnande koncept, eller hur?
Man blir ju nyfiken på vad ni ätit som finns kvar på menyn efter så många år? Tack för en fantastiskt trevlig blogg!
SvaraRaderaFLÄSKFILÉ MONTMARTRE: Serveras med en krämig gorgonzolasås och soltorkade tomater. Har smakat mums i 40 år, hihi! 😊
RaderaJa det där blev riktigt fint och maffigt. Jag undrar också vad det kan vara för mat ni ätit i alla år. Kram Pia
SvaraRaderaSvaret finns att läsa här ovanför. 😊
RaderaSå fint med orkideerna i denna kruka. Nu blev jag inspirerad att inhandla nya orkideer. Tyvärr brukar jag inte ha tur med dem....
SvaraRaderaKram Tummelisa/Eva
Jag är också urdålig på orkidéer, men skam den som ger sig. Vi får hålla tummarna. 😊
Radera