söndag 24 maj 2009

Fram med punschen!

Så var det äntligen dags att flytta in grejer på verandan! 

Jag ägnade Kristi Himmelfärds-eftermiddagen åt att skrapa färg från rutorna, men gav upp efter halva. Färgen blir nog mer lätthanterlig om den får torka ännu mer, - nu blev det ganska kladdigt, och jag svor mer än en gång när färgklumparna smetade ner golvet.

Det märktes också ganska tydligt att vi slarvat med skrapandet på utsidan. - Bakläxa där!

Längs ena fönsterväggen står IKEA:s smidiga skohylla Leksvik, som jag målade vit för några helger sen. Eftersom vi monterade ihop hyllan för att kunna använda den redan i höstas blev det ett ganska pilligt jobb med målandet, men resultatet blev jättesnyggt.

Som kontrast mot allt det ljusa, fräscha har jag ställt en gammal fönsterram i mitten. Vi hittade det bland en massa annan bråte ute i ladan redan i somras, och det var förälskelse direkt!

Korset kommer från en mysig inredningsaffär inne på Davidshallstorg i Malmö, som heter Deisy Boo. Fuskblommor från Hemtex (julsortimentet!) och krukor från Erikshjälpen.

Den här fina tavlan (som faktiskt är ny!) kommer från Miljögården. Den inhandlades på möbelaffären Leander Pehrsson i Kristianstad.

Jag trodde väl aldrig att jag skulle förespråka fejkade blommor, men sedan vi hamnade på Solhäll har jag insett finessen och det praktiska i att ha blommor som alltid är på topp! Dessutom har det hänt en del med utvecklingen i den här branchen, - de ser faktiskt riktigt naturliga ut! Nu får jag erkänna att hela huset är fullt av dem...

Hängkrukan är från Mio Möbler och ser härligt gammal och sliten ut.
Fina svarta stenhjärtan finns på Åhléns för en spottstyver. På baksidan har jag skrivit våra namn med vit penna...

På andra sidan står stolar ärvda förra sommaren av våra snälla grannar. Det lilla bordet kommer från en antikhandlare ute i skogen någonstans mellan Glimåkra och Lönsboda. (Be mig inte hitta dit igen, för det gör jag nog inte...)

På sikt hoppas vi hitta lite skönare stolar att ställa här. - Kanske en nätt korgmöbel?

Lycka är att få sitta på verandan om kvällarna med tända ljus och lyssna på regnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!