måndag 25 maj 2009

Poppis med loppis

Att det är poppis med loppis i Glesbygd året runt är det ingen tvekan om; förutom en hel del loppisar med "engångsdatum" har vi hela FEM loppisar som har fasta öppettider: 
  • En välgörenhetsaffär med öppet tre gånger i veckan
  • Erikshjälpen med öppet tre gånger i veckan
  • Pingstkyrkans fyndkällare med öppettider varje vecka 
  • En lokal idrottsförening med loppis en söndag i månaden 
  • Bakluckeloppis på en camping i närheten första lördagen varje månad.
Det blir en hel del prylspaning, kan jag säga, för naturligtvis springer vi på allt vi kan. Ett och annat fynd har det minsann också blivit under det gångna året.

En annan lönande vana är att kolla in anslagstavlan i vår lokala affär så snart vi kommer upp på fredagskvällen. - Det man inte får veta här är förmodligen inte värt att veta!

Jag har också hittat världens bästa sida på Internet där man kan kolla vecka för vecka vilka loppisar som är inplanerade i hela Skåne:
http://loppisar2003.homestead.com/Helgensloppisar.html 
Här kan man spana in vad som är på gång, så att man inte missar något. 

Jag hann med två loppisar (som fanns utannonserade på ovan nämnda hemsida) och ett besök i välgörenhetsaffären den gångna helgen. Under lördagen sprang jag på den här charmiga gamla bänken på en loppis i höjd med Glimminge:

Den är både skavd, lite för liten och aningen ranglig, men jag har redan invigt den med en kall öl efter gräsklippningen i lördags eftermiddag. - Den fungerade alldeles utmärkt att sitta på! Nu återstår det att se var den får sin fasta plats och om den får en ny omgång färg eller inte.

Söndag efter lunch var det stor årlig loppis i Hjärsås, vid den gamla skolan. Det är alltid lika roligt med loppisar som börjar på ett exakt klockslag. - När arrangörerna ger startsignal kastar sig alla tanter och farbröder (som naturligtvis är strategiskt utplacerade i närheten av sina inspanade fynd) över prylborden så att de nästan välter både bord, sig själva och sin omgivning! - Synnerligen underhållande!

Trots villervallan och kalabaliken kom även jag över några grejer (som blev över efter tanternas "raid"):

En jättesöt GRÖN köksvåg att ha i köksfönstret på Solhäll. - Som gjord för att "solmogna" tomater i!

En liten kaffefilterhållare, som slank med av bara farten. Jag tycker att den är himla rar, men med tanke på att vi kör med miljövänliga men ack så fula bruna kaffefilter, så kanske idén att ha dem framme inte var så himla bra iallafall. (Borde inte miljövänliga grejer vara GRÖNA???) 

Vi får se om den kommer till användning, annars hamnar den i vår egen loppislåda. Vi har nämligen tillräckligt med oanvända prylar för att starta vår egen loppis, och planen är faktiskt att sätta upp ett bord på uppfarten i samband med marknadsdagen i Glesbygd i början av juni. - Då traskar hela bygden nämligen förbi vårt hus, så marknadsföringen kommer praktiskt taget sköta sig själv!

Dags att börja städa ur vindsförrådet hemma i stan, med andra ord...

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!