onsdag 17 juni 2009

Lada

Vi har en liten lada på tomten på Solhäll. Den är ganska gisten och skev, och smått fallfärdig på sina ställen, men faktiskt riktigt charmig ändå! Och hur coolt är det inte att kunna säga att man äger en lada?!

På framsidan är den halvt kamouflerad av den mest underbart doftande schersminhäcken!

På gaveln framtill finns det dubbeldörrar stora nog för att kunna köra in en liten bil. När vi flyttade in var det massvis med "bråte" i det här rummet, men mitt bland allt skräp har vi faktiskt hittat en och annan sak som går att använda. (Jag har tidigare t.ex. bloggat om ett litet köksskåp.) Här inne förvarar vi saker vi använder, som gräsklippare, grill och cykel.

Framtill finns också två mindre dörrar till vänster, - den går till ett långsmalt förråd, och den andra tror vi leder till något som har varit ett gammalt utedass. (Vi har inte varit så sugna på att forska i det närmare!)

Upptill på gaveln finns en dörr som går att öppna in till ett stort loft. Här har vi bara stuckit in huvudet via en stege, men "rummet" är fullt av gamla fönster.


På långsidan som vetter mot trädgården finns en dörr i bortre änden. På insidan av den finns ett rum med fallfärdigt golv. En gång i tiden verkar det som om det faktiskt har bott djur av något slag här, men idag använder vi det bara som "skräprum". På sikt skulle man dock kunna göra ett stort och bra förrådsrum här, bara man säkrar upp golvet lite. 

På utsidan har vi idag planterat lite grönt, som klematis och tomater i tunna. Dessutom är långväggen perfekt för pilkastning och luftgevärsskytte om sommaren!

Under ladan, på den bakre kortsidan, finns en liten jordkällare, som idag är fylld till bristiningsgränsen med gamla glasflaskor. Det får bli ett framtida projekt att röjja ut här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!