onsdag 26 augusti 2009

Gavlar

I tidigare inlägg har jag skrutit om vår nyputsade husfasad och nymålade glasveranda, men jag får väl också erkänna att gavelspetsar och fönster fortfarande är sorgligt eftersatta på Solhäll.

Tre av projekten på sommarens "To-do-list" var att slipa/måla/kitta om fönstren, fixa till fönsterfodren, samt måla om eternitskivorna upptill på huset. Dessvärre är inte en enda grej åtgärdad... (Men vi har haft en härligt slapp sommar!)

Vi (= herr och fru Klumpig) fick lite kalla fötter när vi insåg att ommålning av gavlarna på egen hand skulle innebära oss två balanserandes på stege med rödfärgshinkar. Risken att vi skulle råka skvätta rödfärg ner på den fina vita putsen kändes plötsligt ganska överhängande, om man säger så... Visst kan man täcka fasaden med plast, men det är ju ett projekt till i sig. Och visst är det så att vi är lite bekväma av oss också...

Räddningen för våra gavlar ser ut att bli Färgmacken i Glesbygd, som innehas av den lokale målarmästaren & son. Med ROT-avdraget i åtanke känns det som om det är värt pengarna att leja ut arbetet och slippa klydda med det själv.

Målaren föreslog själv att även gavelfönstren skall fixas till utvändigt, när de ändå är igång. Det låter som en bra idé, för gavlarna skulle förmodligen fortfarande se ganska skruttiga ut, om fönstren skulle förbli i samma skick de befinner sig i idag.

Nu återstår att se när jobbet blir gjort, - hantverkare verkar vara ett ganska upptaget släkte, kristider till trots. Vi håller tummarna för att det blir av innan höststormarna sätter in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!