torsdag 12 november 2009

Mina prylar och jag

Ända sedan jag var liten har jag gillat fina saker och MYCKET saker! Jag är alldeles säker på att jag har ärvt den ådran av min mormor, som älskade småprylar av alla de slag. Vilken dröm det var för en liten sommarlovsflicka att få spendera timmar med mormor på Domus porslinsavdelning!

Min förmodligen enda traumatiska upplevelse under barndomen var när min välfyllda prylhylla trillade i golvet. Det gick åt många tårar och mycket Karlssons klister för att reparera den tragedin...

Genom åren har det blivit en hel del besök i pryl/ inredningsaffärer för min del. Den som säger att man inte kan köpa lycka för pengar, vet inte vad han pratar om!

Jag har avverkat många olika perioder när det gäller inredning: Den marina perioden, den blå-gula perioden, kaffe latte-perioden, rostfritt stål-perioden... (Behöver jag säga att vår vind är full av lådor med grejer jag tröttnat på?) Det senaste året har jag mest sprungit på loppisar och handlat billigt andrahandskrafs, så nu är jag väl inne i second hand-perioden, kan man säga. (Det är iallafall billigare för plånboken, hehe!)

Den gröna perioden har hela tiden löpt parallellt med alla andra perioder. Mina morföräldrar satte till och med in en äppelgrön toalett i sitt nyrenoverade badrum, och det är jag fortfarande övertygad om att de gjorde för min skull. Att morfar året därpå skaffade en ljusgrön SAAB, spär bara på min självgoda teori...

Idag råkade jag passera en blomsterhandel i Storstad, som hade SIA-produkter på display i skyltfönstret. Jag smet in för att kolla lite närmre, och kom naturligtvis inte ut tomhänt...


Två fina (redan skavda!) gröna ramar, två julhjärtan av röda bär och tre fina antikbehandlade guldstjärnor att hänga upp i något fönster till jul.

Ramarna ska jag grunna på lite grann, - vi får se var de hamnar och vad som hamnar i dem.

Julsaker kan man ju för övrigt inte ha för mycket av, - under den perioden på året gäller definitivt devisen "more is more"! Och eftersom man har dem nerpackade övriga 11 månader om året, så hinner man ju inte tröttna. (Tänk så fiffigt, man borde byta inredningsdetaljer varje månad!)

2 kommentarer:

  1. åh jag skulle vilja ha de hjärtanen! undrar om de finns att få tag på i stockholm? kram!

    SvaraRadera
  2. Oroshjärta: Gå in på SIA:s hemsida och kolla återförsäljare i närheten av dig. Borde finnas massor!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!