onsdag 30 december 2009

Året som gått

Med lånad inspiration från Underbara Clara kommer här Fröken Gröns egen årskrönika. (Kan även ses som snabbversionen av denna blogg alltsedan starten i mars i år.)

Januari
En kall och ruggig månad, in my opinion. Vilken tur att vi kunde fly storstaden om helgerna och låsa in oss på Solhäll! Där satt vi och bara "ruvade" i stugvärmen. En och annan plan för årets kommande trädgårds- och husrenoveringsprojekt blev det också.


Februari
Inte heller någon av favoritmånaderna för en vinterfrusen Fröken Grön, men det här året blev en resa till Fuerteventura i sällskap med min mor ett varmt och trevligt avbrott. Lite sol på en blek näsa, i kombination med fantastisk buffé tre gånger om dagen, tinar den frusnaste själ!


Mars
Livet återvände, med snödropparna i gräsmattan. Solen började titta fram oftare, och det började så smått klia i trädgårdsfingrarna. Inga större projekt inomhus.


April
Vårens första varma helg tajmade vi in 40-årskalas för sambon. Vi kunde sitta och äta ute i trädgården, och njuta i bara skjortärmarna! Tre nya fruktträd hittade hem till vår trädgård, och mitt i våryran fick jag för mig att jag skulle börja blogga.


Maj
Plötsligt bara "sprack" naturen, och trädgården på Solhäll blommade för fullt! Vi passade på att renovera glasverandan invändigt, - färgen torkade snabbt med dörrarna öppna ut i den varma försommaren. Ligusterhäck planterades, likaså rhododendron, fjärilsbuskar och lite annat smått och gott.


Juni
Nu började äntligen långledighet, och vädret var gott! Vi hade loppis på uppfarten, inhandlade nytt parasoll, planterade rosor vid äppleträdet på baksidan och tomater i tunnor längs laduväggen. Ahhh, så underbart att få leva glesbygdsliv på heltid!


Juli
Sommar när den är som bäst! Vi målade utbyggnaden på baksidan ("smatten"), hittade den ultimata kökssoffan, fixade till skafferiet i köket, planterade kaprifol och lavendel och fick långväga besök av min underbara farmor.


Augusti
Var kom all frukt ifrån? - Trädgården dignade plötsligt med ätbara saker vi knappt visste att vi hade: Plommon, äpplen, päron och mirabeller. Jag trodde aldrig att man kunde föräta sig på äpplekaka och vaniljsås, men det kan man...


September
Gavelspetsarna fick äntligen en uppfräschning, och vi hade Öppet Hus i samband med kommunens Bo-dagar. Tidlösan blommade längs husväggen, jag pillade ner några kungsängsliljelökar vid päronträdet och vi skördade tomater från egna plantor.


Oktober
Löv, löv, löv... Kratta är kul ibland, men rena sisyfosarbetet. (Ni vet, han killen i grekisk mytologi, som rullade stenar i underjorden forever and ever?) Jag fixade små "bäddar" under fönstren på framsidan av huset, och pillade ner krokus och tulpanlökar i mängd. Regn och rusk mest varenda dag.


November
Allhelgonahelg med obligatorisk pumpalykta på trappan. Många myshelger på Solhäll för att ladda batterierna. Alla större projekt har tagit semester för säsongen.


December
Snö som stannade kvar! (Iallafall ett tag...) Vi har just firat vår andra jul på Solhäll, och även om vi tröttnat på julpyntet för den här gången, så är vi rörande överens om att det är ett hus som gjort för att fira jul i!


Drömmar och förhoppningar inför det nya decenniet finns det massor av. - Förhoppningsvis kommer dessa redovisas i framtida blogginlägg!

Gott Nytt År på er alla!
På återseende nästa år!

6 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder du hade lagt in i din blogg, de gör mig mindre orolig över hemflytten. Inser att det finns massor mysiga och fina saker att se framemot i Sverige också.

  SvaraRadera
 2. Härlig årskrönika!
  Och massor har ni ju hunnit dessutom=))

  Önskar dig ett gott nytt år med nya utmaningar,roligheter och äventyr!

  SvaraRadera
 3. Hej du, kikar in för att önska er ett Gott Nytt År. Vilken fin årskrönika du har gjort. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 4. "Tja tja Finnibooi här" haha!

  Härlig årskrönika med fina bilder :) Själv sitter man i Sälen och myser med brasa och film!

  GOTT NYTT ÅR! :D

  Kram Jade

  SvaraRadera
 5. Trodde inte man skulle skriva andras namn i sin blogg.

  Sambon "Olof"

  SvaraRadera
 6. Det var inte jag som skrev ditt namn, älskling, - det var tanten på konditoriet!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!