söndag 23 maj 2010

Container

Planen för helgen var att försöka forsla bort allt trädgårdsavfall som vi har samlat på oss sedan i höstas. - Högen ökade ju avsevärt förra helgen, men det fanns ganska gott om nerklippta grenar i en hög på baksidan redan innan.

Först var planen att vi skulle hyra ett släp med grindar och köra till tippen själva (hmmm, i x antal rundor), men eftersom det var pingsthelg så visade det sig att tippen höll stängt. (Ibland är jag smart och kollar upp saker i förväg!) Det fick bli en container istället. Det var förvisso ganska mycket dyrare, men ack så mycket smidigare och mer tidsbesparande.

Eftersom det inte var någon skillnad på pris på de olika storlekarna (man betalar per vikt på innehållet) så tog jag i rejält och beställde den största modellen de hade. Jag fnissade högt när jag fick se den på uppfarten i fredags kväll, - den såg ju så stoooor ut!

Att fylla 12 kubikmeter visade sig dock vara en baggis. - Efter flera timmars jobb under lördag och söndag så lyckades vi fylla containern ända upp till bredden!


Det bästa av allt är att allt kommer vara borta när vi kommer upp till Solhäll nästa gång. Bara si så där, hux flux! Det är värt varenda krona!

3 kommentarer:

 1. Ja, det är verkligen värt varenda krona. Med tanke på alla turer ni sluppit, tror jag nog att ni sparat inte bara tid och ork utan säkert en lite peng och inte minst lite på miljön... ;-)

  Förstår på containerns innehåll att det varit en hel del utearbete i helgen - nice!!!
  Här har det varit nattarbete, kanske skulle prioriterat annat då, men det blev pyssel då det var så mycket roligare!

  Vi ses (kanske) på tisdag.

  Kram lotta

  SvaraRadera
 2. Hej du, vad flitiga ni har varit under helgen, när det är som finaste har man som mest att göra, här växer ogräset och jag hinner inte med att rensa bort, allt tar sån tid för mig. Ha en bra vecka, kram Katarina.

  SvaraRadera
 3. Suveränt, jag kan bara tänka mig att det blir fint i trädgården efter allt ert slit.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!