onsdag 21 juli 2010

Internetstrul och liten stengång

Det mobila bredbandet fungerar fortfarande ganska sopigt, och på min dator fungerar det inte alls...

Efter en dust på 2,5 timme med leverantören (blev kopplad till ÅTTA olika personer och fick sitta i lång kö mellan varje) är abonnemanget nu uppsagt. "Modemet är inte kompatibelt med MacOS 10.6" eller "ni bor tydligen i radioskugga" var vad de kom fram till. Pytt!

Vi kontaktade leverantören vi hade i "Storstad", som lovar att vår gamla "landlina" kommer att fungera även på Solhäll. - Här finns nämligen ett gammalt telefonjack, som enligt deras kontroller ska fungera, trots att vi inte har "vanlig" telefon. Det kommer dock att dröja några veckor innan det är klart, så fram tills dess hankar jag mig fram på sambons dator, där mobilt bredband fungerar lite då och då iallafall.

Nu när internet inte funkar som det ska kan man ju tillbringa desto mer tid ute i trädgården och göra lite nytta där. Jag har pulat lite grann med att få till en halvskuggrabatt med lite naturkänsla, och det senaste projektet har varit att hitta trampstenar att lägga där som en liten hemlig gång.

Efter att ha ratat en massa svindyra alternativ (vem i allsin dar vill betala 59 kr/kilot för sten?) hittade vi billiga antracitgråa stenar på Jem&Fix för 5,65 kr styck. Det blev helt OK!

Stigen börjar i ena änden...


... och kommer ut i andra änden. Underlättar vattning av de bakre plantorna, men ger även lite skön stämning över det hela!


Mitt lilla vattenbad med de flytande silverkulorna har fått flytta hit.


Nu väntar jag bara på att daggkåpan och skuggrönan ska börja växa sig lite tätare. Otålighet och trädgård hör definitivt inte ihop. Tyvärr...

1 kommentar:

  1. Internet, det kan göra vem som helst tokig. Jag var utan i flera veckor när vi flyttade till vårt hus och fick nästan lappsjuka.

    Jag gillar verkligen det du har gjort i trädgården, landskapsarkitekt kankse är ett framtida yrke för dig... När du känner dig klar i din egen trädgård är du välkommen hem till oss, här finns massor av gräsmatta men inga rabatter eller fina buskar.

    Ang fönstermålning, att lämna in fönstren för omkittning är nog riktigt smart, men tänk på att det tar ett tag innan det är helt torrt. Så om ni tänker måla själva är det nog klokt att vänta en vecka innan ni börjar.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!