torsdag 5 augusti 2010

Kristianopel

Jag bara måste få tipsa om ett jättefint litet utflyktsmål i Blekinge, nämligen den gamla danskstaden Kristianopel, som ligger 35 km öster om Karlskrona. (Fortsätt E22 mot Kalmar och följ skyltarna.) - En riktig sommarpärla att bara strosa runt i och njuta!


Att promenera runt i den lilla staden (som idag är mer som en by) är en upplevelse i sig, - husen är fantastiskt fina och här tävlar folk om vem som har den mest prunkande trädgården.


I hamnen finns hantverksbodar, fruktstånd och möjlighet till glass fika eller en bit mat. Man kan också ha med sig egen matsäck, för det finns bord att sitta vid ute på kajen.

Precis intill hamnen finns också den fina lilla inredningsbutiken Sköna Ting, som är väl värd ett beök även om man inte är ute efter att shoppa. (Fast chansen att du kommer ut tomhänt härifrån är ganska liten, hehe!)


Vandrar man vidare upp längs bygatan hittar man en liten antiklada och så småningom även ett gästgiveri.


I slutet av bygatan finns Rosengården, som verkligen är ett litet paradis i sig!


Här kan man vandra runt i en stor trädgård (som både är privat och kommersiell) och titta på rosor från hela världen. Hittar man någon sort man gillar kan man köpa den med sig hem. Vill man övernatta, så finns det även möjlighet till det här.


(Det var ett stort reportage om Rosengården i "Drömhem och Trädgård" tidigare i sommar, om ni tycker att ni känner igen det!)

Kanske är semesterdagarna slut för många av er, men med tanke på att Kristianopel har legat där det ligger sedan 1599 så kan jag nog lova att det ligger kvar ett tag till!

3 kommentarer:

 1. Så härligt och jättefina kort, det finns så många vackra sommarpärlor runt om i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Hej, fin blogg du har.
  Tack för semester tippset, den där mysiga byn ska vi verkligen besöka nästa gång vi kör till Blekinge. Gröna hälsningar, Petra B.

  SvaraRadera
 3. Åh! Där har jag varit ett par gånger men blev nu sugen igen! Somamrstugan i Blekinge ska besökas i slutet av augusti, då får det bli en liten utflykt till Kristianopel (eller Konstantinopel som jag råkar säga ibland..)

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!