fredag 6 augusti 2010

Uppiffat skåp

Jag lever fortfarande i ett lyckorus över mitt välfungerande bredband, så det blir ett blogginlägg idag också! Tänkte visa en liten detalj som jag piffat upp mitt lilla vita väggvitrinskåp med.

På vinden i vår gamla bostadsrättsförening i "Storstad" hade vi en torkvind, där alla grannar fick lov att ställa saker som man inte längre ville ha. Vi möblerade rummet så att det gick att använda till årsmöten, fester och dylikt, men det var samtidigt OK att plocka med sig saker därifrån och ta med dem hem. - Ett vansinnigt trevligt arrangemang, tycker jag, som har fyndat där förut. (Se här.)

När vi höll på att flyttstäda vårt vindsförråd hade vi en hel del saker som hamnade där, men mitt i flyttstöket gjorde jag ett eget fynd: Ett gammalt "krön" i trä som har suttit på en sirlig gammal soffa! Förvisso brunt och fult, men det är ju numera allmänt bekant att allt går att fixa med lite färg!

Sagt och gjort; krönet hamnade i en flyttkartong och fick följa med till "Glesbygd".


Antikvit lackfärg är en basvara hemma på Solhäll, likaså billiga penslar från Claes Ohlsson, så det var bara att skrida till verket!


Och som av en händelse (fast jag tror inte på slumpen!) passade den lilla frisen alldeles utmärkt i storlek som utsmyckning på ovansidan av det lilla antikvita väggskåpet!


Jag "fuskade" och klistrade dit den med superlim, men visst blev det ganska kul?

3 kommentarer:

 1. Vilken tur du har som hittat ett sådant fint krön, blir verkligen snyggt när det blir vitt. Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Det gjorde sig verkligen bra på ditt skåp, kul när man får bra användning av fina fynd.

  Det är så roligt med färg, jag har några tråkiga blomkrukor som behöver lite ny färg.

  Ang fönster: det är igentligen inte så mycket jobb, ganska små ytor som ska målas. Det som tar mest tid är torktiden mellan strykningarna.

  Vi tog ner fönstren när vi skulle slipa och tvätta dem, sedan målade vi dem på plats. Vi chansade att ingen skulle komma och kliva in medan vi var borta... Men vi var aldrig båda borta mer än en timme max.

  SvaraRadera
 3. Tjingeling!!!
  Vilket vackert skåp du har skapat, krönet satt ju som en smäck på ditt skåp.
  Pricken över i:et.....

  Hoppas du får en superskön söndag
  Kramar till dig
  Marianne

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!