måndag 27 september 2010

Inspirerad

När jag tittar runt hos er andra som bloggar ser jag att många av er grupperar många små ljusstakar tillsammans, vilket verkligen skapar en alldeles speciell effekt. Det blev jag sugen på att testa!

Fina små silverljusstakar ligger inte direkt och dräller i lådorna här hemma, och inte verkar de finnas på loppis heller, iallafall inte till rimliga priser. Därför har jag istället börjat hålla ögonen öppna efter  mässingsljusstakar när jag är ute på mina loppisrundor. Mässing är ofta jättebilligt och verkar finnas i överflöd, - det är nog inte så poppis just nu.

Med ett par lager svart sprayfärg ute i ladan kan man förvandla de mest trista 5-kronorsstakarna till något riktigt fint! Min samling består just nu av så många som TVÅ stycken, hehe!

(Oj, kan man göra stora bilder?- Tekniskt geni, sa Bull...)

Jag tycker det är kul med olika former på "fötterna", - den svarta färgen skapar ändå en enhet. (Och ja, soffbordet är nog precis just så dammigt som det ser ut att vara på bilden, hmmm...)

(Fast liggande bilder försvinner ut i periferin då, hmmm...)

Jaha, så har jag ett nytt projekt att ägna mig åt i höstmörkret. Det var väl tur! - Imorgon hänger jag på låset till Erikshjälpen för att se om det finns fler!

8 kommentarer:

 1. Kul och fint!! Kolla Tradera också :)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Hej!!
  Du kommer snart att ha många i din lilla samling!! Lycka till;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Tjusigt!Väldigt tjusigt!
  Och det är läckert med olika i grupp, just för att det blir effekt.

  Visst är det fantastiskt! Åtta timmar och jag haltade bara lite.
  Bara det gjorde att glädjen var stor.
  Kände mig fri på något sätt=))

  God loppislycka i ljusstakejakten till dig!

  SvaraRadera
 4. Vilken bra ide att måla alla ljusstakar svarta, verkligen läckert.

  Verkar som du har haft fullt upp den senaste veckan. Att investera i en braskamin är nog både klokt och mysigt, säg bara till så kommer vi och smakar på den varma glöggen.

  SvaraRadera
 5. Jättefina ljustakar! Ja flera ihop är verkligen effektfullt. Den mattan du har i sovrummet älskar jag! Ditt sovrum var ohyggligt vackert också! Karin-mattan är så snygg och diskret men smakfullt mönster! Mari.

  SvaraRadera
 6. Superfina former!! Och sprayfärgen är en finfin uppfinning...!:)

  Hoppas du hittar fler imorgon!
  Loppiskram:)

  SvaraRadera
 7. Hejsan! Tack för din söta kommentar!

  Vilken jättebra idé att sprayfärga ljusstakarna mattsvarta så att formen lyfts och färgen förenar dem! Jag har ju hur många ljusstakar som helst (just av mässing, hrmm) nedpackade i lådor...

  Angående väskor så är det viktigare än viktigast. Och likaså skor. Fast idag pratade dom på Rix FM att män inte noterar vad kvinnor har på fötterna. Alls. Jag undrar hur man egentligen skall tolka det.

  Ha det gott!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 8. Så fina ljusstakarna blev!Tycker också det blir vackert med många ljusstakar ihop, blir härligt stämningsfullt.

  Du undrade lite angående min butik. Jag har den i en del utav vårat garage/uthus. Smidigt när man kan ha det hemma och dessutom blir det ju ingen hyra. Just nu känns det alldeles lagom att ha öppet en helg i månaden, har ju mitt jobb på förskolan som ska hinnas med först och främst, butiken får mest vara en hobby. En väldigt kul hobby dock!!!!!!

  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram Marie

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!