fredag 24 september 2010

Kamindrömmar

Så fort oljan tar slut i vår gamla tank är planen att vi ska byta till en luft-vatten-värmepump. Vår käre VVS-granne står redo och väntar, men nu verkar oljan som vi fyllde på i november förra året plötsligt räcka i evigheter och evigheter. - Det "problemet" har vi ju aldrig haft förut, och jag har svårt att förstå att det fortfarande finns olja kvar, så kall som förra vintern var.

I vår nya uppvärmningsplan ingår att skaffa en vedkamin. Mysfaktorn är naturligtvis avgörande också! 

En gammal kamin vore naturligtvis trevlig, men har man otur får man spendera pengar på dyr renovering. Dessutom har de flesta äldre kaminer ingen glaslucka, och jag har fått för mig att det är lite småtrevligt att se elden, iallafall lite grann.

Tidigare på bloggen har jag suktat över en Byskeugn, men 25.000-28.000 kr känns lite "overkill" när det finns andra hål att också stoppa pengarna i... Men fina är de iallafall!

Bild hämtad från Byskeugnens hemsida.


Hittade ett bra budgetalternativ på nätet nu i veckan, en modell som heter EuroFire 2021. Den är ju också i gammal stil, men har ett betydligt mer tilltalande pris, på 5200 kr. Då har man ju råd att köpa färdighuggen ved också, hehe!

Bild från Eldkraft

Fiffigt med kokplatta ovanpå, så att man har någonstans att värma glöggen till jul!

Nu har vi iallafall bokat in ett kostnadsfritt hembesök från Eldkraft, för att få hit någon som kan mäta och kontrollera rördragning och sådant som man själv inte har en aning om hur det funkar.

Sen får vi väl se vad det blir.

5 kommentarer:

 1. Å... det är inget dumt byte det där... olja mot en sån mysfaktor! Så sugen jag blev på glögg nu och allt mys som hör till det...!:)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Kul att du hittade till mej,
  då fick jag lite tips på kaminer. Vi är på gång att skaffa en, men tycker inte heller att vi vill lägga alltförmycket.
  Man kan ju göra lite gammeldags omkring budgetvarianten. Huvudsaken att man ser elden,,,
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ha ha, ja det är väl typiskt att det ska räcka då!

  Jättesnygga ugnar, men jäklar vad dyrt det är!
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Vi går och väntar på att dom ska komma och fixa ett nytt rör inne i skorstenen , så att vi kan börja elda i vår . Vi köpte en gammal renoverad på Qvesarums Byggnadsvård . Lycka till med ert val , dom är fina allihop ! Kramar Susanne ♥

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!