torsdag 23 september 2010

Kristianstad

När jag längtar efter lite folkvimmel och stadspuls (händer inte så ofta, men det händer) så tar jag bussen in till Kristianstad. Idag var en sådan dag.

Kristianstad är alldeles lagom stort och dessutom har en hel del trevlig shopping. Idag sprang jag på två nya inredningsbutiker som har öppnat nu i veckan.

Lyckliga Hildur ägs av en tjej som tidigare hade en jättesöt liten inredningsaffär här hemma i "Glesbygd". (Klicka på länken så hittar ni hennes blogg här på Blogspot.) Nu har hon skaffat ny större lokal i stan, och när jag kom förbi visade det sig att det var "Grand Opening" idag! Åh, så mycket fint det fanns, i lantlig/shabby chic stil. Jag kom därifrån med två små zinkkrukor (tänker mig dem med något fint i till jul, om inte annat), och eftersom jag var en av de första 75 kunderna fick jag också ett jättefint sirligt zinkhjärta som premiärdagspresent.


En bit längre ner på samma gata hittade jag Dimoda, som har inredning i både lantlig och modern stil. (Vad jag förstår är Dimoda en kedja butiker som finns på flera ställen i Sverige.) Här fanns bl.a. massor med roliga plåtburkar till rimliga priser. En Elvis-låda vill väl alla flickor ha (eller hur, moster K?!), så han fick följa med hem.


Jag har nog provfikat mig igenom de flesta ställena i stan och kan nu konstatera att Nostalgia Coffeehouse har allra godast varm toast, - dit går jag direkt numera. Gott kaffe har de med! (Min första kopp på TVÅ veckor, eftersom magkatarren har spökat, så det smakade extra gott kan jag lova!)

Sen hade jag fått en lagom dos stad och tog bussen tillbaka till lugna, sköna "Glesbygd". På väg hem slank jag inom en av våra små second hand-affärer, där jag hittade en stor duk och ett kuddvar i fina grönvita färger. Blir nog fina när jag har fått tvätta ur dem.


Och nu är jag så nöjd så nu tänker jag inte gå utanför grindhålet på flera dagar!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag!! Förstår att du är nöjd med de inköpen!!:)

    Kram igen:)

    SvaraRadera
  2. Hahaha, du börjar inte bli lite folkskygg där ute i skogen?? En dag i "storstan" Kristianstad och du kurar in dig i stugan och hämtar andan ;) Du längtar inte neråt till den "lite större storstan" mer?

    KRAM

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!