måndag 18 oktober 2010

Vindspel

Idag har jag testat en idé som jag fick redan i augusti, när jag läste ett inlägg på den härliga bloggen Me and Alice. Där såg jag en köksmobil/ett vindspel av gamla skedar, som familjen hade köpt på en marknad i USA. (Kika här!)

Jag har gått och grunnat på det där vindspelet och tänkt att det hade varit kul att prova på att göra ett eget. Så hittade jag fina gamla silvergafflar för en krona styck på en loppis och då tänkte jag att det måste ju gå lika bra med gafflar!

Så idag hämtade jag borrmaskinen i uthuset och skred till verket. Jag borrade små hål i varje skaft (och förstörde en skärbräda på köpet, men det kan väl kvitta...) och böjde till "tänderna" på den största gaffeln med en stor klumpig hovtång och gjorde krokar så gott det gick. - Det spretar åt alla håll och är ojämnt som attan, men det ska väl synas att det är hantverk, hehe!


I brist på finare utsmyckningar, som t.ex. glaspärlor, tog jag bara grov silvertråd och knöt ihop de olika delarna. Ska fundera lite till på om jag ska lösa det på något annat sätt, men det funkar tills vidare.


Jag tänker behålla gafflarna lite svarta och oputsade, - jag gillar att det ser lite gammalt och ruffigt ut. Dessutom ska det ju hänga utomhus!


Man får väl se det här som ett tappert första försök, men man kan nog jobba lite mer med detaljerna. Om än inte så vackert så blev det ett välklingande vindspel iallafall! Nu testhänger det ute på kökstrappen. Klingelikling!

Vi får väl se om jag iallafall kan imponera på skatorna, haha!

7 kommentarer:

 1. Tycker det var coolt jag!
  Det charmigaste är det egen-tillverkade.
  Sen kan man ju bara hoppas att det blir ett gäng snopna skator som försöker sno med sig det där=))

  Jag blev helt paff när jag såg spetsapparaten...
  Visste inte ens att det fanns såna!
  Men det är klart att du måste ha en sån*skrattar*

  SvaraRadera
 2. Åh så fin!!!!
  Vilken finn blogg dun har!
  Ha en fin dag!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 3. Jättefin o rolig ide....
  Hoppas att du får en fin höstdag, vi har tyvärr en grå o mörk höstdag!

  Må så gott!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 4. Inte bara på skatorna... även på mig! Så fin den blev!!! Och så stark du verkar vara!:) Blev allt inspirerad nu till att göra en likadan, men jag har nog inte kraften. Går det med plastgafflar tror du hehe...

  Kram du inspiratör!!

  Jo.Läste din kommentar, inne hos fröken fräken tror jag det var och blev så imponerad av erat val att sälja, flytta och börja om... HÄFTIGT!! Har du berättat om detta mer i bloggen någonstans??

  Kram igen:)

  SvaraRadera
 5. Nja det där med vindspel är inte min grej. Kan inte höra ett utan att tänka på den rysligt otäcka filmen "Handen som gungar vaggan"!

  Men du ska ha all heder för att du tillverkat ett själv.

  SvaraRadera
 6. Vilken fiffig idé! I spanien använder de cd-skivor som vindspel för att hålla fåglarna borta.

  Vilken tjusig Martha Stewart-grej du köpte. vart kan man köpa sånt? Den behöver jag ;)

  Ja usch nu är det kallt ute...och inne, jag sover t o m med långkalsonger på!

  Kram.

  SvaraRadera
 7. Hm...smart idé! Vi har en massa gamla stora silverskedar som inte används till något vettigt (eller de ansvänds inte alls helt enkelt). Det kanske blir ett liknande pyssel här.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!