onsdag 24 november 2010

Adventsträd

I nordöstra Skåne började snön falla igår kväll, lagom till att jag skulle köra hem från min fotokurs. Det har fortsatt att snöa i natt, och det snöar fortfarande utanför mitt köksfönster. Den här gången är det några minusgrader ute, så snön ligger kvar på marken. - Det är så vitt och fint i hela trädgården!

Jag hade bestämt mig för att vänta med adventspyntandet till helgen, men kände att jag inte riktigt klarade av att hålla mig, så idag tjuvstartade jag med att göra iordning ett litet adventsträd.

Jag har en hel låda med blomdekorationer som jag har sparat genom åren, men jag beslutade mig för att hålla det ganska naturellt. Grenarna fick förbli odekorerade. I krukan lade jag grön mossa, "isiga" kottar, kanel och några små rödlöksliknande saker (som i och för sig är allt annat än naturella...).


Krukan med ängeln på kommer ifrån den där gratisloppisen som jag hade turen att få följa med på tidigare i höst. Den är nog egentligen inte så märkvärdig - säkert "Made in Taiwan" - men ändå lite slitet fin och säsongsduglig på något sätt.


En rostig gammal mjölkkruka, som stod ute under planteringsbordet vid ladan, fick komma fram som sällskap vid fotograferingen. - Jag älskar rosten och låter det stå kvar utomhus hela vintern.


Nu gjorde jag just den fasansfulla upptäckten att kaffemjölken är slut, - ve och fasa! Det blir bara att dra på sig stövlarna och pulsa ut i snön igen... (Idag skulle man ha haft en spark, - det får nog bli nästa "leta-efter-på-loppis-objekt"!)

5 kommentarer:

 1. Hej, här har jag en del att lära. Mina fingrar är tyvärr inte det minsta gröna...
  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har inte kunnat hålla mig som du. Jag har satt upp en (1) stjärna i fönstret. Jag ska försöka att hålla mig med resten till helgen. Riktigt fin blev julträdet du gjort. Ha det bra! Hälsningar Ing-Mari

  SvaraRadera
 3. Har du hittat någon spark? Eller du fick köpt kaffegrädden ändå....

  Visst är det kul att julplantera och pynta!

  Keep up the good work!
  / Mariette

  SvaraRadera
 4. visst är det härligt med snön! :)

  SvaraRadera
 5. muy bonito arbol de Navidad, prontao tendré que hacer el mío, quizas este fin de semana
  buen fin de semana!!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!