tisdag 23 november 2010

Keep on walking

Veckans fotokursläxa: Ta ett foto som tolkar/illustrerar några strofer ur en låt du gillar. - Jag valde Salem Al Fakirs "Keep on walking", vars text jag tycker är jättefin. Fotot är både dystert och hoppfullt samtidigt, precis som sången:

"I was aiming for the sky
Ended up on the ground
But once again the sun is rising
I better keep on walking
Keep on walking
I never stopped believing
I know what I should do 
Just let the light guide me..."


Det var rejält kallt i skogen; det snöregnade och jag frös duktigt om fingrarna, även om jag iallafall hade torgvantar på mig. Skärpan blev sådär (man hade ju inte lust att stå och mixtra med kameran hur länge som helst i kylan), men färgerna och ljuset blev helt OK. 

Annars grämjer jag mig mest över att jag inte hade en påse med mig, så att jag kunde sno med mig lite grön mossa hem. - Det fanns hur mycket som helst! Fast det får man väl ändå inte plocka hur som helst, så nu kan jag känna mig som en sann naturvän, hehe! (Läs: Jag åker tillbaka dit på lördag, och då tar jag med en sekatör också!)

5 kommentarer:

 1. Va spännande med fotokurs! Berätta mer om du vill.
  Jag ska sluta tidigare i morgon för att åka till Lilla torg och köpa hyacinter bla. Sen blir det även en tur till en skog för att ta med mig lite mossa och annat smått o gott hem. Man får plocka mossa för eget bruk heter det och jag hävdar alltid att eftersom många inte har något eget bruk alls så kan mitt vara ganska stort.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Häftigt med trädstammarna, bra illustration till sången. Här är det sådan kyla och snö nu så ingen mossa finns i sikte, är aldrig så förutseende att jag plockar något innan snön, nej, får en plötsligt impuls och då ska det ske. Dvs ingenting blev det av mina mossinstallationer i år!
  Eija

  SvaraRadera
 3. Allra viktigast tycker jag att det är att fånga själva känslan som man vill åt. Det finns de som tar tekniskt perfekta bilder men som är tråkiga... ditt kändes ju levande!! Och tänk om man hade de mossmängderna här.. här är det ju först och främst 30 cm snö, och under det är det mest bara ris och barr...

  SvaraRadera
 4. Det passade ihop, texten och bilden!
  Och eftersom att jag avskyr att frysa så blir jag imponerad över att du ens gick ut i skogen=))

  Nu, ut i det som uppsalabor kallar storm...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!