torsdag 24 februari 2011

Penséer och paraboler

Årets första penséer är nu införskaffade. Eftersom det är alldeles på tok för kallt att ha dem utomhus, så har jag satt dem i en liten soppskål på köksbordet. Kanhända överlever den inte så länge inomhus (säkert lika hopplös som primulan), men för 7 kronor plantan så har jag nog råd att byta ut den när den vissnar!


För övrigt så är vi fortfarande utan TV-antenn, och därmed också utan TV. Eftersom SVT direktsänder skid-VM på nätet, så överlever vi nog ett tag till. (Vi satt just framför datorn och såg Hellner ta Sveriges första guld, hurra!)

Märklig historia det där med TV:ns vara eller icke vara; när vi köpte Solhäll och hade det som fritidshus, bestämde vi att vi inte skulle ha någon TV alls. Sen blev det fotbolls-VM ett par månader senare det året, och då föll vi för frestelsen och köpte en. Vi har ändå nöjt oss med att bara ha de marksända kanalerna och hade tänkt fortsätta så nu med, men nu när antennen pajade så fick vi tänka om. 

Det visar sig nämligen att det kostar ganska många sköna tusenlappar att sätta upp en ny vanlig antenn, och då är vi inte ens säkra på att vi får bra mottagning. Just vårt hus och ett par till här på gatan ligger nämligen mer eller mindre i radioskugga mellan två sändare. Att sätta upp en parabol är däremot helt gratis, ger fler kanaler och stensäker mottagning, men då tillkommer förvisso månadsabonnemang istället. Och så är den ju så ful...

Nu blir det en parabol iallafall, som ska fästas på den gamla antennstången och inte på husfasaden. Punkt slut! Så snart kan jag ligga i soffan och skaffa mig TV-vanor som jag inte ens visste att jag var i behov av. Och vi som inte ens skulle ha TV...

15 kommentarer:

 1. Oj, vad jag känner igen det dilemmat! Vi skulle absolut inte ha en parabol,eftersom jag håller med dig att den är så fult. Sedan skulle vi bara se svensk tv, då har vi varit så himla överens över. Tills Michaels pappa kom med en parabol 2005 ett år kunde Michael motstå frestelsen, men sedan.... nu har vi en ful parabol plus tysk tv-kanaler...

  SvaraRadera
 2. Jag har fortfarande inte skaffat en ny parabol sen Gudrun, om jag gör det så kommer jag aldrig från tvsoffan..Har helt missat guldet! Jag körde med favvolåtarna så högt jag kunde på vägen hem, en sån dag säger jag bara..pjuh.
  Nu lockar en tv som din med massa kanaler, iaf soffan..för det är det enda jag har.

  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Hihi, du är kul du. Jomen lite så är det, att vi helt plötsligt har skaffat oss vanor som helt plötsligt känns helt nödvändiga :).

  Vi har faktiskt valt bort parabol men har ju boxer istället :).

  Visst är det dyrt med trädgård, jag tar sticklingar och förökar allt jag köper för att få ut max!

  De där lejonskålarna är bra fina du!

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Hoppsan så det kan gå! Jag har valt bort alla kanaler utöver SVT och TV4 pga av min hyresvärd som tar hutlöst betalt för kabeltv. Trodde att jag skulle sakna de andra kanalerna men det har visat sig att jag numera bara blir irriterad på alla reklamavbrott.

  Tur att du skrev att ni ändå fortfarande har för kallt för att ställa ut penseer, för hade ni kunnat ha det hade jag blivit alldeles grymt avis...

  SvaraRadera
 5. Bara 7 kr! Jag såg på Solhaga för 29 kr i förra veckan. Dyrt! Krukan var visserligen inte en såndär vanlig liten men ändå inte mer än 10 cm i diam.
  Det är lurigt det där med tv, att man får vanor och begär man inte visste att man hade/behövde. Men ibland är där bra saker att titta på. Jag gillar en hel del sport, som skidor tex, och ibland är där bra trädgårsprogram också. Oftast är det ändå så att jag hellre har datorn i mitt knä och kollar fina bloggar eller läser jag en bok medans de andra tittar på tv.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja det är sannerligen inte det lättaste att gå mot strömmen i denna världen... Nåja du får ju nu ta del av så mycket bra som bonde söker hollywoodfru och annat viktigt så det är väl bara att tacka och ta emot...he..;)

  Härligt att penseerna har kommit!!!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Jo precis så kan det bli. Man blir sittande utan att veta vad man glor på. Söta malliga penseer.
  Kram Jessika

  SvaraRadera
 8. Härligt med penséer! Små, söta och pigga små vårblommor!

  Ja, du det där med tv är ju ett kapitel för sig. Jag har lite hatkärlek till tvn, skulle gärna säga att jag inte tittar mycket på tv men i ärlighetens namn så gör jag nog det ;-). Det är ju väldigt lätt att sjunka ner i soffan och bara sitta och glo på nåt som är ganska meningslöst, men det fyller kanske också en funktion :-).

  Ha en fin kväll!
  Kramar/ Åsa

  SvaraRadera
 9. Ja, men Primulan! Vad är det för fel på den?!?! Helt hopplös blomma om du frågar mig!!!

  Fina penséer du har i alla fall!! ;D

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 10. Lyckliga jag som får se dina fina penséer imorgon :)) Ses!

  Kram
  Pernilla

  Nu ska jag sjunka ner i tv-soffan....

  SvaraRadera
 11. Jag skulle kunna klara mig utan tv-apparaten. Men sen ibland, är det ju ganska trevligt med att ha en :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 12. De isiga bilderna är tagna mellan Åhus och Yngsjö. Lite ny pudersnö låg det ovanpå isen men det mesta är bara is.
  SKa kolla penséer i morgon minsann. SKa ändå in till Maxi på morgonen för att handla. Eko i kylskåpet!

  Kram!

  SvaraRadera
 13. Penseér är så mycket min älskade mormor för mig. Är så svag för de blommorna.

  SvaraRadera
 14. Så vackra och skira. Tänk när man sätta penseer utanför dörren i krukor, då är det vår! Jag tittar knappt på tv, gör massa annat istället...
  Kul med guldet! Ha nu en riktigt skön helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 15. så vårigt & vackert! Kul att du gillar bänkarna, tack! Vår vovve är en jackrussel & mamman har 3 andra raser i sig, dock inte gårdshund. Men jepp hon är en lite sötis, bara 1 år..lite vaktig minsann & busig, men det artar sig :) Ha en härlig helg!

  Kram Tiina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!